Markus Allard (ÖP) angriper återigen slöseri med skattemedel

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil Örebro kommunfullmäktiges webbtv

Örebropartiets ordförande Markus Allard hyllas återigen på sociala medier efter en attack mot det politiska etablissemanget i Örebro. Detta efter att ansvariga politiker inte kan svara på vad den skattefinansierade föreningen som kallas Hjälmaresamarbetet syftar till.

Under en interpellationsdebatt i Örebro kommun, vilken ”det pekande fingret” på Youtube sammanställt, ställer Markus Allard (ÖP) en fråga till Susanne Lindholm (KD) som ska sitta i styrelsen Hjälmareföreningen. Hans fråga berör vad syftet är med föreningen som kostar Örebros skattebetalare 365.000 kronor årligen.

– Jag ska fortfarande erkänna Markus att syftet är inte helt glasklart och det är därför jag sa som jag sa, att med det här förtroende jag fått att sitta i den här styrelsen så kommer jag göra allt vad jag kan för att syftet ska bli så klart som möjligt, svarade Lindholm på hans fråga.

Allard fortsätter därefter att ifrågasätta varför ett projekt, där syftet är oklart, ska finansieras med skattepengar. Under debatten framkommer det bland annat att Hjälmaresamarbetet kommer sakna formellt mandat att fatta några beslut kring Hjälmaren, vilket får Allard att bli ännu mer kritisk mot projektet.

I kommentarerna till klippet riktas omfattande kritik mot politikerna i de andra partierna för att de stödjer detta. En person pratar om att det är lyteskomik att lyssna på debatten från kommunen i Örebro, med udden riktat mot de partier som står bakom förslaget till Hjälmaresamarbetet.

Allard och Örebropartiet har gjort sig kända för att gå hårt åt ur det politiska etablissemanget som slösar med skattemedel på en mängd projekt som de menar har noll syfte att skapa en bättre kommun för sina kommuninnevånare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program