”Målet är att förvandla Ukraina till en köttkvarn och använda dess folk som kanonmat i ett evigt proxykrig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU-parlamentarikern Clare Daly. "Plenary Session March 2022" © Foto: The Left (CC BY-NC-SA 2.0)

Ukraina har lurats till att bli en ”köttkvarn” och ”kanonmat” åt västvärldens maktelit, som avser bedriva ett ”evigt proxykrig” mot Ryssland med hjälp av landet och dess folk. Det hävdar EU-parlamentarikern Clare Daly i ett tal.

Det var under en debatt i Europaparlamentet som den irländska EU-parlamentarikern Clare Daly gick till hårt angrepp mot EU-elitens hantering av kriget med Ryssland.

Förra veckan antogs Ukraina som kandidatland i EU, men enligt Daly är detta bara ett lockbete för att lura in landet i en fortsatt livsfarlig fälla.

Det egentliga syftet är att föra ett ändlöst ”proxykrig” för att försöka skada Ryssland, samt att tvätta pengar till vapenindustrin – precis som kriget i Afghanistan användes till, hävdar hon.

– ”Målet är ett evigt krig, inte ett framgångsrikt krig”. Det var Julian Assanges ord från 2011 gällande kriget i Afghanistan – ord som nu lika gärna kan appliceras på Ukraina, säger hon och fortsätter:

– Ukraina borde absolut kunna gå med i EU, men på villkor som inte försätter dess folk i konkurs samt när det är redo och när en majoritet av dess folk väljer att göra det. Men det kommer definitivt inte ske samtidigt som landet är en aktiv krigszon, det vet alla.

– I stället förlänger vi på konstgjord väg detta krig med ett stadigt flöde av tunga vapen, och attackerar fredsansträngningar. EU garanterar ett dödläge och ser till att Ukraina aldrig kommer kunna välja sin egen väg. President (Ursula) von der Leyen avslöjade sig i fredags när hon sa att ukrainare är redo att dö för det ukrainska perspektivet (på Twitter skriver EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att ”Ukrainare är redo att dö för det europeiska perspektivet”, vår anm).

– Herregud, vilken vilseledd narcissist!, dundrar Clare Daly om EU-bossen.

Makteliten vinner på kriget, medan vanliga européer står för notan, enligt EU-parlamentarikern.

– Den verkliga planen här – och vi vet att kandidatstatus utgör ett bete i en fälla – är att förvandla Ukraina till en köttkvarn och använda dess folk som kanonmat i ett evigt proxykrig mot Ryssland, där de europeiska skattebetalarna står för den ena notan efter den andra åt vapenindustrin.

– Det finns inget att fira i det!, avslutar Clare Daly.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program