Makthavarnas krigshets är patetisk: ”Gallimatias”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Krigshetsen under Folk och Försvar är så verklighetsfrämmande att det har ett ”löjets skimmer” över sig. Det säger den tidigare utrikesjournalisten Chris Forsne i Swebbtv.
– Antingen har en order utgått någonstans ifrån eller så är alla bara kollektivt hysteriska just nu, och försöker bygga upp en skräck.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som den tidigare SVT-journalisten, som under många år jobbat med just utrikesfrågor, kommenterar den svenska regeringens plötsliga krigshysteri.

Hon tycker att det som pågår i Sverige är mycket märkligt.

Både regeringen och ÖB påstår att svenskarna måste förbereda sig på krig.

Makthavarna försöker göra svenskarna rädda och fogliga, och utmålar det som att Ryssland planerar ett blixtkrig mot oss.

Å ena sidan har man alltså sagt att Sverige ska bli tryggare med Nato och USA, men nu är vi så otrygga att vi måste förbereda oss på krig.

– Gallimatias. Detta är rena löjet, säger Chris Forsne i Swebbtv. Jag tycker alla bara ska lugna ner sig och tänka igenom vad det är vi håller på med.

Makteliten slänger ut den ena substanslösa floskeln efter den andra.

– Antingen har en order utgått någonstans ifrån eller så är alla bara kollektivt hysteriska just nu, och försöker bygga upp en skräck.

– De flesta av oss som hör detta undrar vad det är de håller på med där uppe i Folk och Försvar. Det finns ett löjet skimmer över det hela.

Enligt Forsne handlar detta om ”en liten stängd grupp med människor som umgås med varandra och som tappat fotfästet och inte förstår vad som rör sig ute i landet”.

– Zelensky har blivit en fortsättning på Greta-fenomenet som var i stort sett lika starkt. Alla var för Greta och jorden skulle vara slut och utplånad.

Snarare är det så att makthavarna nu själva skapar en hotbild mot Sverige, en hotbild som annars inte hade funnits.

– Det här påminner mig tyvärr om första världskriget och hur man från olika sidor hetsade fram kriget, påpekar Chris Forsne i Swebbtv.

Varför gör man ingenting för att förhandla fram fred i Ukraina i stället?

– Vad håller vi på med?, undrar Forsne.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program