F.d. riksdagsman Jan Emanuel (S) kommer inte att rösta på S

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Jan Emanuel Johansson som är känd från Expedition Robinsson och som suttit i riksdagen två mandatperioder för Socialdemokraterna, meddelar i en debattartikel till Expressen att han inte tänker rösta partiet trots att han är medlem i det. En av anledningarna är en liberal migrationspolitik som han förutspår om Magdalena Andersson blir statsminister.

Jan Emanuel menar i debattartikeln att han fört en intern opposition mot en politik han menar har inneburit kliv bort från socialdemokratins kärnvärden. Istället menar han att partiet närmat sig det nyliberala Centerpartiet och vad han kategoriserar som det folkföraktande Miljöpartiet. Han säger att han ser en bra ledare i Magdalena Andersson, men att hon låtit för många inkompetenta personer sitta med i regeringen med tunga ministerposter. Bland annat pekar han ut Annika Strandhäll som en av de mest problematiska ministrarna.

Strandhäll har varit ute i politiskt blåsväder vid upprepade gånger under sin tid på olika ministerposter. Efter hon blev utnämnd som miljöminister fick hon till exempel utstå hård kritik när hon inte kunde redogöra för hur många kärnkraftsreaktorer som Sverige har, detta under en intervju i SVT. Många ifrågasatte då kompetensnivån på miljöministern. Strandhäll har under valspurten varit nästintill frånvarande i offentliga sammanhang för partiet, vilket många tolkar som om att det beror på hennes inkompetenta och utåtagerande framtoning. Hon har fått omfattande kritik på sociala medier för olika utspel på dessa plattformar, som uppfattats som obalanserade. Hennes omfattande taxiresande, som uppmärksammats av Morgonposten, var en annan sak som skapade ramaskri på sociala medier.

En annan som varit i blåsväder är den impopulära justitieministern Morgan Johansson. Expressen uppgav att en tidigare nära medarbetare till Morgan Johansson menar att det är en katastrof att justitieministern göms undan under ett val där bland annat lag och ordning är en av de viktigaste frågorna. Morgan Johansson är också en av dem som Jan Emanuel har pekat ut som problematisk.

I sin debattartikel menar också Jan Emanuel att en rödgrön valvinst skulle resultera i mer migration, detta då alla tre potentiella rödgröna samarbetspartier Socialdemokraterna har efter en eventuell valvinst vill öka invandring. Det är något han menar är totalt ohållbart för Sverige i detta läget.

Han uppmanar istället partiet att gå i opposition och hitta tillbaka till sina rötter. Länge var Socialdemokraterna ett parti som förespråkade en restriktiv migrationspolitik. Luciabeslutet som fattades av den socialdemokratiska regeringen under ledning av Ingvar Carlsson 1989 och som innebar restriktivare invandringspolitik, revs sedan upp av den borgerliga regeringen under Carl Bildt 1991.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program