Magdalena Andersson varnar folket: Läs bara ”trovärdiga källor”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

I det allt mer ostadiga säkerhetspolitiska läget, med terrordåd mot gasledningar, bilbomber som demolerar broar och en kraftig upptrappning i kriget i Ukraina, är det viktigt att svenskarna bara använder sig av så kallade ”trovärdiga källor”. Det förklarade statsminister Magdalena Anderson (S) i samband med ett besök på kustbevakningsfartyget KBV 003 i Karlskrona på måndagen, rapporterar Aftonbladet.

De senaste dagarna har Ukrainakriget eskalerat.

Och av någon anledning anser nu statsminister Magdalena Anderson det vara viktigt att uppmana svenska folket att hålla sig uppdaterade om läget genom viss information.

Hon tycker folket ska söka information om det som händer – men från så kallade säkra källor.

– Jag vill också passa på att uppmana svenska folket att vara extra vaksamma. Att hålla sig informerad. Söka information, men att göra det från trovärdiga källor. Vara försiktig och tänka efter när man sprider information vidare, så att man inte gör det utifrån källor som man inte vet var de kommer ifrån. För det finns ju en risk att det sprids desinformation i sådana här lägen, sade Magdalena Andersson till journalister idag.

Man ska inte heller sprida information om Försvarsmakten eller andra myndigheter, enligt Andersson, för då kanske någon aktör ”lägger pussel” utifrån detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program