M, SD, KD och L proklamerar gemensam politisk framgång

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen

De tre partierna i det konservativa blocket har tillsammans med Liberalerna tvingat regeringen att anpassa sig efter deras Covid 19-politik. Detta menar de fyra partierna i en gemensam debattartikel i Aftonbladet. Svenska företag ska återigen få krisstöd för att mildra konsekvenserna av restriktioner som successivt kommer på plats.

Bland annat menar de fyra partierna att de förmått regeringen att stötta företagen med en ny period avseende skatteanstånd som införs för att trygga företagens likviditet. Detta för att mer akuta problem i närtid kan undvikas och jobb kan räddas, menar de.

Partierna framhåller vidare att omställningsstöden återinförs på deras initiativ, vilka är tänkta att täcka upp visst bortfall av företagens intäkter som beror på införda restriktioner.

De fyra partierna menar också att det är en framgång att de säkrar stöttning till småföretagare i form av slopat läkarintyg för smittbärarpenning, riskgruppsersättning och ersättning för karensavdrag.

Regeringen och statsminister Magdalena Andersson (S) har vid flera tillfällen understrukit att Sverigedemokraterna inte ska tillåtas få direkt inflytande. Regeringen, har i och med att de sällar sig till förslaget, låtit Sverigedemokraterna vara med och påverka svensk politik på ett direkt sätt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program