M och L kräver covidpass: ”Ska gälla för alla i samhället”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Moderaterna och Liberalerna använder nu det tuffa coronaläget i Danmark som ursäkt för att införa covidpass även i Sverige. Samtidigt upptas bara nio procent av Sveriges IVA-platser av covidpatienter.

De så kallade covidvaccinen stoppar inte coronaviruset och länder med hög vaccinationsgrad ser också en hög smittspridning. Även de som är dubbelvaccinerade smittas lätt och smittar andra med viruset.

Vaccinen är inte ens någon garanti för att slippa svår sjukdom eller död. I Danmark är nästan 60 procent av de som läggs in på sjukhus fullvaccinerade, och 63 procent av de som smittas med covid-19 har också fått två doser. Även på norska sjukhus är en majoritet fullvaccinerade. 7 av 10 som dör med covid i Sverige är dubbelvaccinerade.

Vaccinen är så bristfälliga att människor redan uppmanas ta en ”tredje dos”, trots att substanserna ger många allvarliga biverkningar.

Nu när lockdown-landet Danmark ser en kraftig ökad smittspridning av covid-19 och planerar återinföra covidpass, kräver skånska regionråd från M och L att Sverige också inför vaccinpass, något Sydsvenskan var först med att uppmärksamma.

Syftet är att ”undvika nya restriktioner”, hävdar Gilbert Tribo (L) och Anna Mannfalk (M) i ett pressmeddelande.

– Nu när smittspridningen ökar igen behöver regeringen agera och därför vill vi att regeringen inför coronapass som gäller för alla i samhället. Regeringen har kritiserats för att vara saktfärdig i coronakommissionens rapport, nu finns det en möjlighet till att agera förebyggande, säger Gilbert Tribo, regionråd och ordförande i Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd, i ett uttalande.

– Människor måste känna att de kan fortsätta leva i det öppna samhälle vi nu återstartat. Det finns inte tid till att sitta och vänta. Vi kräver därför nationell handlingskraft i detta nu, säger Anna Mannfalk, regionråd och 1:e vice ordförande i Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd.

Kravet kommer samtidigt som bara 9 procent av Sveriges IVA-patienter består av covidpatienter. Hälften av regionerna har inte coronapatienter alls på IVA, enligt Socialstyrelsen.

Sverige har troligen också en hög naturlig immunitet mot smittan, eftersom man till skillnad från andra länder inte införde ”lockdown”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program