Ukrainska framgångar – Lyman i ukrainska händer

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato elements

Den ukrainska armén tog tillbaka staden Lyman i de fortsatta striderna i efterdyningarna av den stora motoffensiven i Kharkov-regionen, enligt bland annat Military Land. Samtidigt har läget stabiliserats på Kherson-fronten.

Den omtalade ukrainska offensiven i Kherson-regionen utmynnade till sist inte i några stora resultat, detta efter att ryska styrkor omgrupperat flera av sina elitförband dit enligt fler olika bedömare som följer den ukrainska konflikten nära. De har sedermera lyckats stoppa offensiven i denna region av allt att döma. I östra Ukraina på Kharkov-fronten har däremot de ukrainska styrkornas framgångar fortsatt även efter den överraskande motoffensiven. Efter flera dagars hårda strider är nu även staden Lyman i ukrainska händer.

Den ryska regimen har valt att genomföra vad de menar är en partiell mobilisering efter de militära motgångarna i Ukraina, den partiella mobiliseringen deklarerade Vladimir Putin i ett tal som bland annat Sky News översatt. Andra menar att det inte är så säkert att det enbart rör sig om en partiell mobilisering. Perun, som djupdyker i olika delar av den ukrainska konflikten, har gått igenom ryska handlingar och dokument som snarare pekar på att besluten möjliggör fullständig mobilisering om så krävs.

Hur den ryska mobiliseringen kommer att påverka det fortsatta kriget återstår att se, men alltmer pekar mot ett långt och utdraget krig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program