Lokal S-politiker hyllade AFA – stoppas från att kandidera

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Exakt24 Rumble-kanal

Socialdemokraterna i Partille petar Joakim Cederberg-Hake från partiets lista till kommunfullmäktige inför valet. Han petas på grund av att han hyllat vänsterextrema AFA, enligt Exakt24.

Joakim Cederberg-Hake (S) sitter i kommunfullmäktige i Partille för Socialdemokraterna och han har bland annat poserat i en AFA-tröja.
Han har också delat länkar från AFA på sin Facebook-sida och anser att AFA ägnar sig åt ”saklig och viktig kartläggning av samhällsfarliga element”. Exakt24 besökte Cederberg-Hake i hans hem förra året, han smällde snabbt igen dörren i ansiktet på Exakt24:s reporter Christian Peterson när han ställde frågor Cederberg-Hakes relation till terrornätverket AFA.

Peterson har själv utsatts av AFA:s terror, de har bland annat kastat in en rökbomb i hans föräldrahem och bomben hamnade i lillasysterns rum. Något som utlöste en våg av avsky mot AFA på sociala medier.

Cederberg-Hake berättar på Facebook att han informerats av den lokala socialdemokratiska valberedningen att han inte kommer att tillåtas stå med på valsedeln till kommunfullmäktige i höst.

”De anförda skälen var att jag i somras utsattes för nazisters förtals- och hatkampanj samt att jag i dyningarna av detta ’agerade fel’ (läs: lade mig inte platt för nazistsvin)”, skriver S-politikern.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program