Le Pen: EU har blivit ”galet av krig” – idioter ligger bakom energikrisen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De massiva sanktionerna mot Ryssland, som i praktiken tvärtom drabbat Europa, var ett ”geopolitiskt misstag”. Det säger nu Nationell samlings Marine Le Pen. I stället är det ”idioterna” som arbetat för att driva igenom ”den gröna omställningen” som bär ansvar för Europas energiberoende av Ryssland.

Det var under en partikongress på söndagen som Marine Le Pen kritiserade EU och sitt eget lands regering, dels för de anti-ryska sanktionerna, dels för satsningen på så kallad grön energi.

– Frankrike har gjort ett geopolitiskt misstag genom att delta i de olämpliga och ogenomtänkta sanktionerna mot Ryssland, sade hon enligt Tass.

Samtidigt påpekade hon att EU håller på att bli ”imperialistiskt”.

– Bryssels farliga och krigförande position möter allt mer motstånd av de krafter i medlemsländerna som prioriterar nationella intressen.

Detta syns bland annat genom den blågula valsegern i Sverige, förklarade Le Pen. I det franska parlamentsvalet tidigare i år skördade hennes eget parti sin största framgång på 50 år. Hennes parti Nationell samling gick från åtta platser i parlamentet till 89 platser, mer än en tiodubbling.

Enligt Marine Le Pen har EU blivit ”galet av kriget i Ukraina”, och medlemsstaterna sveptes med i denna galenskap samt de ”tanklösa sanktionerna”.

Hon menar att Tyskland bär ansvaret för EU:s beroende av rysk energiimport, rapporterar Al Mayadeen. Landet har nämligen varit en ”högljudd förespråkare för den gröna omställningen” och var den främsta mottagaren av de ryska Nord Stream-gasledningarna.

– Om någon är ansvarig för vårt beroende av Ryssland så är det idioterna och de naiva som satsat på vind- och solkraft, sade Le Pen.

I augusti förklarade Frankrikes president Emmanuel Macron ett ”slut på överflödet” på grund av energibristen och inflationen.

”Den ekonomiska krisen som har drabbat Frankrike härrör inte från i somras. Det härrör inte från kriget i Ukraina. Emmanuel Macron ljög genom att dölja sanningen för fransmännen och nu tillkännager han åtstramningar. Många åtgärder måste vidtas för att skydda fransmännen”, har Le Pen tidigare skrivit i sociala medier enligt RT.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program