Lavrov: USA var direkt inblandat i Nord Stream-bombningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. © Foto: U.S. Department of State-State Department photo/ Public Domain

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov hävdar nu att USA var direkt inblandat i sprängningen av Nord Streams gasledningar i Östersjön i september, uppger The Sun.

Det var i slutet av september som någon sprängde sönder Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

Därmed förstördes Europas energiinfrastruktur. Men den historiskt allvarliga händelsen har av någon anledning försvunnit från mainstream-media.

I Sverige påstod så kallade experter att ”bara Ryssland kan tjäna på det”, men teorin att Ryssland skulle ha sprängt sönder sin egen kostsamma gasledning tappade bäring.

Ryssland har tidigare anklagat ”anglosaxarna”, Storbritannien, för terrordådet. Men nu pekar man även officiellt finger åt USA.

– Vi förbereder en rapport om det som skett det senaste året och vad vi lyckats avslöja, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i en intervju med tv-ankaret Dmitry Kiselyov.

Rapporten ska släppas på årsdagen av det som Ryssland kallar den ”speciella militära operationen” i Ukraina, enligt Tass.

– Det handlar inte bara om USA:s militär-biologiska laboratorier som de försöker förneka att de har något att göra med. De ljuger som de alltid gör. Och det handlar inte heller bara om USA:s direkta inblandning i explosionerna på Nord Streams gasledningar.

– Det finns många saker som avslöjar vilka metoder USA använder för att uppnå hegemoni.

Se uttalandet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program