Lamotte tillbaka som journalist: ”Dags för comeback!”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Joakim Lamotte/Instagram

Mindre än ett år efter han officiellt lämnat journalistiken på grund av hot mot sin familj, är nu Joakim Lamotte tillbaka på den journalistiska scenen, skriver han på Facebook.

Det var i juni förra året som Joakim Lamotte slutade med journalistik.

– Alla hot jag skickat in till polisen har lagts ned. Det har gått i perioder. Efter koranbränningarna har det eskalerat. Jag får höra att min fru ska våldtas och mina barn ska slaktas och halshuggas. Man har hittat en systematik i att terrorisera min familj. Man hotar min fru på hennes jobb och hennes kollegor och deras barn. Man ringer mina föräldrar och utger sig för att vara polisen och berättar att deras son har blivit skjuten, sade han då.

Men nu är han alltså tillbaka.

”Dags för comeback! Medan omvärlden blir allt oroligare så fortsätter problemen i Sverige i oförminskad takt. I det läget behövs oberoende journalister mer än någonsin. Därför har jag, tillsammans med min familj, beslutat mig för att börja jobba som journalist igen”, skriver han i ett nytt Facebook-inlägg på fredagen.

Bakgrunden är bland annat att polisen börjat ta hotbilden mot honom och hans familj på allvar.

Det senaste halvåret har tre personer dömts och flera polisanmälningar utreds, uppger han.

Men det kommer bli lite annorlunda jämfört med innan. Han ska nu producera ”unikt innehåll” endast tillgängligt för prenumeranter.

Han har nämligen, skriver han, fått en ”unik möjlighet att som den första i Sverige kunna erbjuda prenumerationer på min Facebooksida”.

”Det innebär att mina reportage endast kommer vara tillgängliga för er som är genuint intresserade. Därmed kommer vi slippa alla nättroll som endast härjar i mina kommentarsfält för att sabotera”, fortsätter han.

Joakim Lamotte ska nu bland annat göra reportage, intervjuer, debattinlägg och som tidigare livesändningar från olika platser i Sverige. Första livesändningen blir på söndag klockan 18.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program