Kryssningar för vaccinerade har blivit virusbomber

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Fler och fler kryssningsfartyg drabbas av stora covidutbrott, trots att alla passagerare är vaccinerade och även testade för smittan innan påstigning, uppger flera medier.

Allt fler kryssningsfartyg utanför Floridas kust drabbas nu av covidutbrott.

Enligt Aftonbladet har det skett flera virusutbrott bara senaste veckan.

Det första skedde på världens största kryssningsfartyg, The Symphony of the Seas, förra måndagen. Då testade 48 personer positivt för smittan.

Igår söndag var över 100 personer smittade på ett av Carnival Cruises fartyg.

Det handlar om ”superspridarevent”, skriver Aftonbladet, som påpekar att utbrotten sker trots att fartygen har krav på vaccinpass samt att alla passagerare måste covidtesta sig innan avresa.

Och nu vill karibiska öar inte ta emot passagerna. De får inte gå av fartygen, på grund av viruset. Och detta är såklart resenärerna, som betala dyra pengar för sina resor, inte särskilt nöjda med. Som ersättning får de bara 100 dollar (se bild nedan).

– Vissa destinationer har begränsade medicinska resurser och är fokuserade på att hantera sin egen lokala hantering av omikronvarianten, uppger Carnival Cruises enligt Miami Herald.

I onsdags hade 55 passagerare och personal testat postivit på Royal Caribbeans kryssning. Miami Herald påpekar att det handlar om fullvaccinerade som smittas.

Enligt Washington Post skedde covidutbrott på minst sex resor med bland annat Royal Caribbean, Holland America och Carnival förra veckan.

– Vi seglar på en petriskål. Det känns som jag har tillbringat den senaste veckan på ett superspridarevent, säger Ashley Peterson, passagerare på Carnival Freedom, till tidningen.

Även Washington Post påpekar att krav på vaccination och testning inte har hjälpt.

Samtidigt växer antalet smittade, som isoleras i sina hytter.

I början av december rapporterade Swebbtv om att ett covidutbrott på Norwegian Cruise Line-fartyg på väg mot New Orleans i USA. Även där var alla vaccinerade.

Covidpandemin slog mycket hårt mot kryssningsindustrin, men från och med maj i år gav amerikanska CDC grönt ljus för resor med passagerare och besättning som vaccinerats. Men det stoppar alltså inte viruset, eftersom ”vaccinen” inte hindrar infektion.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program