Covidutbrott på vaccinerat kryssningskepp

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Piergiuliano Chesi

Ett tiotal personer ombord ett amerikanskt kryssningskepp på väg mot New Orleans har testat positivt för covid-19, rapporterar AP.

Det är på ett Norwegian Cruise Line-fartyg på väg mot New Orleans i USA som tio personer, både personal och passagerare, har testat positivt för covid-19.

Över 3.200 människor finns ombord fartyget.

Norwegian, som är amerikanskägt, uppger att man har ”följt lämpliga karantän- och isoleringsprotokoll” för att hejda smittspridning.

Innan passagerarna går i land i New Orleans måste alla testa sig för coronaviruset.

Enligt AP:s nyhetsartikel kräver Norwegian att alla passagerare och besättningsmedlemmar har vaccinerat sig mot covid-19 minst två veckor före avgång.

”Alla gäster samt besättningen måste vara 100 procent fullvaccinerade så att du tryggt kan göra det du alltid velat göra på en kryssning – ALLT. Låt oss återgå till att leva livet fullt ut tillsammans. Segla säkert. Känn dig fri”, står det på företagets hemsida.

Den så kallade pandemin drabbade kryssningsindustrin mycket hårt, men från och med maj i år gav amerikanska CDC grönt ljus för resor med passagerare och besättning som vaccinerats, skriver NDTV. Men det stoppade alltså inte viruset, efter som ”vaccinen” inte hindrar infektion.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program