”Skitsnack!” – väst följer ingen ”regelbaserad ordning”, enligt vänsterprofilen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Proxykriget i Ukraina handlar om att makteliten i USA vill fortsätta härska världen. Det hävdar den amerikanska vänsterprofilen Jimmy Dore. Pratet om den ”regelbaserade ordningen” är bara munväder, fina ord, för att lura allmänheten. Väst följer själva inga regler. Man bombar och krigar för sin världsmakt, enligt Dore.

Efter kriget i Ukraina har det talats mycket om den ”regelbaserade ordningen”. På den svenska regeringens hemsida kan man till exempel läsa att den ”regelbaserade världsordningen utmanas av auktoritära stormakter som Ryssland och Kina”.

Men detta är bara hyckleri, menar vänsteprofilen och komikern Jimmy Dore.

– Vi följer inga regler. När vi invaderade Afghanistan och ockuperade det i 20 år följde vi inte någon regelbaserad ordning. När vi invaderade Irak och dödade en miljon människor följde vi ingen regelbaserad ordning. När vi olagligt invaderade Libyen och bombade skiten ur dem, förvandlade det till en ”failed state” med en öppen slavmarknad, följde vi ingen regelbaserad ordning. När vi gick in och släppte 26.000 bomber över Syrien följde vi inte någon regelbaserad ordning. De kallar det regelbaserad ordning, men vad de menar är att USA regerar världen. Det är vad det här handlar om. Så vi följer inga regler eller ordning. Det är rent skitsnack!

– Just nu ockuperar vi en tredjedel av Syrien. Vilken del? Den med oljan. Vi stjäl Syriens olja. Just nu! Vilken regel faller det under?! Så vad de än säger. Detta handlar om att behålla kontrollen över världen. Det är vad de menar. Vi ska kontrollera världen – det är därför vi krigar i Ukraina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program