Kristersson kräver covidpass: Vill veta vilka som är vaccinerade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Moderatledaren Ulf Kristersson. Foto: Pressbild/Moderaterna

Moderatledaren Ulf Kristersson förnyar nu sitt krav på att Sverige ska införa vaccinpass, för att kunna ”öppna upp” samhället igen. Han vill veta vilka i Sverige som är vaccinerade, rapporterar Aftonbladet.

Sverige är just nu ett av de länder som minst påverkas av coronaviruset och restriktioner kring smittan.

Sverige kan ha en hög naturlig immunitet, eftersom man inte som många andra länder stängde ner samhället när viruset kom förra året.

Men nu vill Moderaterna vill dela upp samhället i vaccinerade och ovaccinerade människor genom att införa så kallade vaccinpass. ”Medicinsk apartheid” har kritiker bland annat kallat det.

– Nu är vi ju i ett läge där man skulle kunna öppna upp på ett ansvarsfullt sätt men då måste man veta om människor är vaccinerade eller inte, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Enligt Moderaterna har regeringen inte skickat någon remiss om covidpass till Folkhälsomyndigheten. Partiledaren Ulf Kristersson hävdar att detta är ett svek mot dem som ”gjort precis det man borde göra”, alltså vaccinerat sig, säger han i Aftonbladet.

Syftet, hävdar Moderaterna, är bland annat att kunna öppna upp större kultur- och idrottsevenemang med mindre avstånd och mer publik.

Kristersson påstår att regeringen ”kidnappar” de som vaccinerat sig. Att vaccinera sig är att ta ansvar för sig själv och andra människor, hävdar Moderatledaren, trots att den som vaccinerat ändå kan få viruset, bli sjuk och sprida det vidare.

”Ett vaccinpass skulle göra att folk blir ännu mindre försiktiga. Jag har redan märkt hur vissa totalt struntar i avstånd bara för att de är vaccinerade. De tror de är immuna och bryr sig bara om sig själva och inte att de kan sprida vidare smitta”, skriver en kritisk person på Twitter om covidpass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program