Kristersson: ”Jag har tänkt om” – invandringen ska minska dramatiskt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"EPP Summit Brussels, March" 2019 © Foto: European People's Party (CC BY 2.0)

Sverige ser på allvar ut att befinna sig i ett paradigmskifte. Invandringen ska minskas ”dramatiskt”, ”rejält”, förklarade statsminister Ulf Kristersson (M) i SVT Aktuellt på måndagskvällen. Kristersson låter närmast som en annan person jämfört med förut.
– Vi menar allvar med detta, betonar han.

Det svänger i svensk politik. Från att ha varit ett land där det mer eller mindre bedrivits häxjakt på sverigedemokrater och andra invandringskritiker, ska nu Sverige lägga om kursen fullständigt.

Invandringen ska minska. Dramatiskt.

Det är inte Jimmie Åkesson som säger det, utan den nya statsministern Ulf Kristersson.

Man kan uttrycka det som att Sverige ska landa på samma nivå som de övriga nordiska länderna.

– Vi har uttryckt det ungefär på det sättet, och då handlar det ändå om en dramatisk minskning från idag. Vi menar alltså allvar med detta, förklarade han i måndagens SVT Aktuellt 21.

– Om man inte menar allvar och bara göra småjusteringar och småföräningar, då fortsätter vi som idag. Det här är ett skifte i svensk politik. Det gäller invandringspolitiken, men också flera andra områden, som energipolitiken och brottsbekämpningen.

”Integrationen” är ett vår tids största problem, menar han. Dessa problem syns ”överallt”.

Enligt Kristersson så har han tänkt om. Han har ändrat sig. Och det stämmer. Åtminstone av hans ord att döma. Det är inte samma Ulf Kristersson som för några år sedan.

SVT:s programledare frågar honom rentav hur han tänker om sitt ”gamla jag”.

– Ibland måste man ändra sig, för att man tänker om, eller för att verkligheten förändrats rejält. Invandringspolitiken är ett sånt område. Det vore helt ohållbart att fortsätta med den invandringspolitik vi haft de senaste decennierna i Sverige med de stora integrationsproblem som vi har. Så där har jag absolut tänkt om. Den svenska välfärdsstaten fungerar inte på det sättet, fortsätter han och ger rätt skarpa svar på SVT:s frågor.

Ulf Kristersson påpekar att Sverige inte ska vara ett land för personer som begår brott eller som bara vill utnyttja landets välfärdssystem.

– Det finns ingen ovillkorlig rätt att komma till Sverige som utländsk medborgare och göra saker och ting som inte är bra för Sverige, säger Ulf Kristersson i SVT.

– Här krävs en lite mer hårdkokt syn. Välkommen till Sverige, var med och bidra och försörj dig själv, lär dig svenska, kom in i det svenska samhället.

Samtidigt tycker Ulf Kristersson att tonläget i den svenska debatten bör sansas och vara mer respektfullt. Man behöver respektera varandra, respektera meningsmotståndare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program