Kriminolog möter häftig kritik efter uttalande om sprängdåd

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

Kriminologer ifrågasätts allt oftare, detta då de ofta har en tydlig vänsterlutning i sina så kallade expertutlåtanden. Efter att kriminologen David Sausdal uttalat sig i SVT om att sprängningar är bra har kritiken mot honom exploderat på social medier.

Sausdal menar i inslaget att det är bra att de kriminella genomför sprängdåd, då han menar att dessa inte syftar till att döda. Även om han menar att det är fruktansvärt. Explosionerna är däremot allt annat än ofarliga, vad än Sausdal menar. Oskyldiga kan dö av splitter eller sekundärsplitter som far runt efter att bomben exploderar.

En som tappade humöret när han lyssnat på vad Sausdal sagt är Magnus Söderman.

– Dessa jävla kriminologer. ”Bättre med sprängningar…”. Tänk om fokus låg på att stampa ut gängen istället för dylika analyser och idioti, skriver han på X när han länkar till artikeln.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasslestrand ifrågasätter nyttan med kriminologer på X.

– Kriminologer måste vara den mest meningslösa yrkesgrupp som finns. Vad tillför denna låtsasutbildning för nytta, undrar Kasselstrand på X.

Antalet sprängningar i år ligger långt över förra årets sprängdåd som blev 90 stycken. Fram till och med 31 augusti i år har 120 sprängningar genomförts. Det tidigare rekordåret är 2019 då 133 sprängningar genomfördes. Det dystra rekordet ser ut att passeras med råge i år. Bara mellan natten den 30 och 31 augusti genomfördes totalt tre sprängdåd i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program