Kina: Ukrainakrisen en väckarklocka för mänskligheten – ”Får inte hända i Asien”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Ukrainas flagga/Government of Ukraine

Ukrainakriget, där hundratusentals soldater dött, har spårat ur så mycket att det blivit en väckarklocka för hela mänskligheten. Det menar Kinas utrikesminister Wang Yi, uppger RT. I bakgrunden står utländska krafter (USA), som försöker tända liknande lågor i Asien.

Det var i ett tal vid Global Think Tank Conference i lördags som Kinas utrikesminister Wang Yi varnade för att vad som har hänt i Ukraina.

Kriget har spårat ur så mycket att det berör hela världen. Ukraina blev en geopolitisk spelbricka.

– Krisen i Ukraina har varit en väckarklocka för mänskligheten, liknande tragedier får inte inträffa i Asien, sade Wang Yi.

Enligt Yi är det av stor vikt att man i de asiatiska länderna ”gemensamt värnar den hårt vunna freden i regionen”.

Men konflikterna är igen slump, hävdar utrikesministern. I bakgrunden står det någon och försöker manipulera andra länder.

– För att tillgodose sina egna geopolitiska behov fortsätter vissa externa krafter att tända lågorna i Sydkinesiska havet-frågan och så oenighet mellan regionala länder, sade utrikesministern.

– Sådana försök att undergräva freden i det Sydkinesiska havet kommer inte att lyckas. Den skyldige bakom kulisserna måste exponeras. Kina är alltid villigt att arbeta med relevanta länder för att korrekt lösa meningsskiljaktigheter genom dialog och söka effektiva sätt att kontrollera den maritima situationen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program