Kriget en katastrof för Nato och Sverige: ”Våra politiker är så fruktansvärt obegåvade och naiva”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Europas politiker är på väg att bli kastade under bussen av USA när det gäller kriget i Ukraina. Samtidigt som Socialdemokraterna och eventuellt den svenska regeringen nu vill skicka Jas 39 Gripen till Ukraina, tyder mycket på att USA till slut kommer dra sig ur konflikten. Och då kommer Europas ledare stå där ”som fån”, säger Lars Bern i Swebbtv. Och han förstår inte hur någon kan tro att Sverige blir tryggare med Nato.
– Nato håller ju på att förlora det här kriget! Det är ju ett krig mellan Nato och Ryssland, som går jättedåligt för Nato! Vi har gett oss in i ett krig mot ryssarna som en stridande part, vilket vi är idag, ett krig som är på väg att förloras. Hur har detta ökat Sveriges trygghet? Inte ett dugg! Precis tvärtom. Vi har blivit ett betydligt otryggare land.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som Lars Bern bland annat ger sin syn på Socialdemokraternas plötsliga krigsiver.

Från att ha varit starka Nato-motståndare har Socialdemokraterna plötsligt blivit starka Nato-anhängare, och nu vill man dessutom skicka Jas 39 Gripen till Ukraina, trots att det dör hundratusentals soldater i kriget mot Ryssland, och Ukraina inte alls lyckas i sin offensiv.

Det finns inga realistiska utsikter för en ukrainskt vinst i kriget – men ändå ska alltså Sverige skicka stridsflyg till Ukraina, tycker Socialdemokraterna. Ukraina börjar få slut på män, och inte ens i DN tror man längre det är sannolikt med ett ukrainskt genombrott.

Lars Bern tror att Wallenbergsfärens intressen finns med i beräkningen.

Wallenberg har spelat en central roll genom Sveriges Nato-process. Deras företag tjänar storkovan på kriget. (Läs också: ”Wallenberg och USA styr Sverige”)

– Wallenbergs har mycket nära band med socialdemokratin, säger Lars Bern i Swebbtv. De ledande socialdemokraterna låter sig starkt påverkas av Wallenberg. Det är självklart, att ur Wallenbergs synvikel vore det naturligtvis jättebra om vi skickade ett antal Jas-plan till Ukraina, så skulle man få sälja mer Jas-plan. Och det där är ju inga billiga apparater. Det skulle sitta bra för Wallenbergs Saab-industrier. Så jag är inte ett dugg förvånad.

Samtidigt säger nu den svenska högerregeringen att man också är öppen för att skicka stridsflyg till Ukraina. Man undersöker frågan.

– Det är ganska anmärkningsvärt med tanke på vad statsministern sa för några dagar sedan, att det inte var aktuellt. Då ljög han alltså.

Men enligt Lars Bern tar Saab och Wallenberg egentligen en jätterisk.

– Om man skickar Jas-plan till Ukraina är det väldigt sannolikt att de inte blir särskilt långlivade. Framför allt om de ska flygas av ukrainska piloter, säger Bern.

– De kommer bli väldigt snabbt nerskjutna av ryssarna. För de kommer möta stridsflygplan som är betydligt potentare.

Ryssland har också mycket mer erfarna piloter.

– Och då kommer ju den eventuella positiva effekten för Saab snabbt förbytas till en negativ effekt, om planen skjuts ner direkt. Och risken för det är överhängande. Jag tror detta är en ”disaster”-strategi. Våra politiker är så fruktansvärt obegåvade.

Dessutom finns det tydliga tecken på att USA kommer dra sig ur krigsfiaskot, enligt Lars Bern. I så fall kommer Europa stå där själv med grisen i säcken med ett (av USA) sönderbombat Nord Stream och ett (av USA) framprovocerat krig.

– För det här är ju inget krig mellan Ryssland och Ukraina. Utan det här är ett krig mellan Nato och Ryssland, där man använder ukrainska män som soldater men beväpningen är snart helt och hållet ditskickad av Nato. Nato pumpar in vapen. Problemet är att USA:s och Natos vapenindustrier är underlägsna den ryska, kapaciteten är mycket mindre. Så på sikt kommer Ryssland att vinna. Det här har amerikanska militärer insett. Så vi ser nu hur de ledande mainstream-medierna i USA börjar kritisera den ukrainska militären. De skriver om hur Ukraina börjar förlora kriget. Det tyder på en uppmarsch mot att USA ger upp det här. Man kommer kanske bara dra sig ur, som man gjorde i Afghanistan.

– Och de europeiska ledarna blir kastade under bussen, fortsätter Lars Bern i Swebbtv. Det är fullständigt uppenbart. Och alla de euroepiska ledarna kommer stå som fån. Men i Europa fortsätter man hålla masken, att Ukraina kommer vinner det här kriget. De har inte en chans. De har brist på soldater. De har brist på materiel, och västvärlden kan inte försörja dem med den materiel som de behöver för att slå ryssarna.

Ukraina bedriver ett lyckat propagandakrig, men knappast ett militärt krig. Ukraina och dess president är ute efter ”medial uppmärksamhet”, enligt Bern.

– Alla analyser av något sånär nyktra militärer säger ju att det här är fullständigt meningslöst. Ukraina kommer inte kunna förbättra sin situation med de här planen. För de kommer av allt att döma att skjutas ner med en gång.

Ukraina är nu en ”nation i upplösning”.

– Alltihop från våra politiker är så naivt att man baxnar, säger Lars Bern. Vi styrs av politiker som är så fruktansvärt naiva.

– Att vår militär är så dåligt informerad som den är gör mig djupt, djupt sorgsen för Sverige.

I USA har man alltså dock börjat inse att Ukrainas motoffensiv är ett fiasko.

Sveriges politiker påstår också att vi blir tryggare med Nato. Även detta är helt bakvänt.

– Vi får inte en ökad trygghet genom Nato!, säger Lars Bern. Nato håller ju på att förlora det här kriget! Det är ju ett krig mellan Nato och Ryssland, som går jättedåligt för Nato! När ska våra politiker inse det? Vi har gett oss in i ett krig mot ryssarna som en stridande part, vilket vi är idag, ett krig som är på väg att förloras. Hur har detta ökat Sveriges trygghet? Inte ett dugg! Precis tvärtom. Vi har blivit ett betydligt otryggare land.

– Och nu är vi direkt krig i med ryssarna, som under hela det här kriget bara har blivit starkare och starkare. Observera det. De har inte försvagats nånting. Men för Nato är det ju en katastrof. De har snart inga vapensystem kvar, för allt har skickats till Ukraina.

Läs också:
Italiens toppgeneral: Ukraina kan inte vinna – kriget borde stoppats mycket tidigare

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program