Koldioxidskatt hotar krossa danska jordbruket

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. Foto: Sam Wise

Tiotusentals danskar kommer förlora jobbet om det införs en koldioxidskatt på jordbruket, rapporterar TV2. Skatten behövs för att nå ”Agenda 2030”-målet, enligt klimatalarmister. Danmarks bönder skulle gå från vinst till kraftigt underskott i sin verksamhet. Samtidigt kommer landets matpriser stiga kraftigt.

Nu föreslår Miljöekonomiska rådet i Danmark att en koldioxidskatt införs på landets jordbruk.

Detta för att nå det så kallade Agenda 2030-målet.

I somras kom Folketinget överens om en koldioxidskatt för industrin.

Men det räcker inte för att ”koldioxidutsläppen” ska kunna minskas med 70 procent till 2030, enligt Ekonomiska rådet. Jordbruket måste också beskattas.

Rådet föreslår en skatt på 1.100 danska kronor per ton koldioxid i jordbruket. Men det skulle vara förödande för landets bönder och innebära att 20.000-30.000 danskar förlorar sina jobb. En stor del av produktionen måste flyttas utomlands.

– Jag skulle tycka att det är en katastrof om man flyttar ut sin matproduktion ur landet. Vi har en god tradition av att producera mat i Danmark, och det måste vi fortsätta med, säger bonden Lars Iversen till TV2.

Skatten skulle innebär att danska bönder går från en vinst på cirka 800.000 danska kronor till ett underskott på 1,4 miljoner danska kronor. Med andra ord skulle verksamheten inte längre vara hållbar. Resultatet blir att man måste stoppa produktionen.

En koldioxidskatt skulle också leda till att matpriserna stiger kraftigt. Nötkött skulle öka med 17 procent och mejeriprodukter, grönsaker och frukt med 14 procent.

Miljöekonomiska rådet vill dock att skatten införs så snart som möjligt.

Som Swebbtv Nyheter tidigare rapporterat försöker globalister även slå ut det nationella jordbruket i Tyskland och Nederländerna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program