Knivmordet i Almedalen utreds som terroristbrott

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv

Knivmordet i Visby under Almedalsveckan förra onsdagen utreds som ett terroristbrott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Förra veckan hette det från åklagarsidan att psykisk ohälsa och narkotikapåverkan ligger bakom knivmordet i Visby, då en 32-årig man högg ihjäl Ing-Marie Wieselgren, 64, som arbetade som samordnare för psykisk hälsa på Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Men nu har brottsmisstankarna mot den häktade ändrats till terroristbrott genom mord.

32-åringen misstänks även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

”Säkerhetspolisen kommer att bedriva förundersökningen under ledning av åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål. Säkerhetspolisen har och fortsätter att arbeta nära tillsammans med Polismyndigheten”, skriver Åklagarmyndigheten.

Det finns ingen annan misstänkt utöver den häktade mannen.

Enligt Expressen är det inte säkert att 32-åringen var ute efter just Wieselgren. Nu ska den misstänkte ha uppgett att han gått runt i Almedalen och letat andra tänkbara offer.

– Om det var just hon eller någon annan som var målet, något högre mål som han har pratat om, det kan jag inte svara på. Nu blev det så tragiskt att det blev just den här kvinnan, vilket är fruktansvärt, men nånstans kan det vara ett uttryck för slumpen också, säger mannens försvarare Staffan Fredriksson till Expressen.

Texten uppdateras.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program