Klimatmöte vaktades med automatvapen – Swebbtv fick inte komma in

Det blev inte så mycket dialog för Swebbtv Nyheter om den så kallade klimatfrågan när FN:s klimattoppmöte Stockholm +50 genomfördes i Stockholmsmässan i veckan. Vi förnekades nämligen pressackreditering – efter en hel dags väntan.
– Det är helt uppenbart att man gör sitt yttersta för att censurera debatten, säger Swebbtvs Lars Bern i en kommentar.

Tidigare i veckan inleddes FN:s klimattoppmöte Stockholm +50 i Älvsjömässan, där bland andra FN:s generalsekreterare António Guterres och USA:s klimatsändebud John Kerry deltog.

Och klimatalarismen var som vanligt närvarande.

– Om vi inte levererar på de löften som har getts så är vi körda, sade statsminister Magdalena Andersson (S) i samband med mötet enligt TT.

Runt arrangemanget hade det placerats stängsel, säkerhetskontroller, FN-säkerhetspersonal samt poliser beväpnade med automatgevär. Det var så mycket ståhej kring toppmötet att det ledde till stora störningar i Stockholmstrafiken.

Enligt TT var syftet med mötet inte ta fram nya avtal utan att ”skapa dialog” kring klimatet så att fler länder gör verklighet av sina tidigare åtaganden. Men den dialogen levde man knappast upp till. Swebbtv Nyheter var nämligen på plats, men efter en hel dags väntan fick vi ändå ingen pressackreditering. Detta med motivering att man inte kände till Swebbtv.

– Den förklaringen verkar väldigt krystad, säger Swebbtvs politiska kommentator Lars Bern.

– Det är självklart att de som bestämmer vet att Swebbtv har publicerat kritiska inlägg mot klimatalarismen. Det är ett sätt att försöka tysta. De gör sitt yttersta för att tysta dem som har kritiska synpunkter, fortsätter han.

Enligt Lars Bern är den så kallade debatten kring ”klimatkrisen” sedan länge censurerad. Bara de som säger rätt saker – alltså klimatalarmister – får komma till tals.

– De ger inte ens utrymme till vår absolut främsta klimatforskare, därför att han inte är alarmist. Det är helt uppenbart att man gör sitt yttersta för att censurera debatten.