Klimatalarmist vill skrota dagens kapitalism

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Johan Rockström. © Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

Klimatfrågan handlar egentligen om att avskaffa dagens kapitalism och införa ett helt nytt ekonomiskt system. Klimatalarmisterna vill skrota nuvarande system och bland annat ”revolutionera jordbruket” och införa ”basinkomst” för medborgarna, enligt TT.

Det är TT som intervjuat agronomen och miljövetaren Johan Rockström angående klimatet.

Rockström anser, enligt nyhetsbyrån, att den så kallade vinnaren tar allt-kapitalismen ”måste bort om mänskligheten ska ha chans till ett drägligt liv på jorden”, skriver TT.

– Vi har allvarlig tidsbrist, och då räcker inget mindre än stora transformationer, säger Johan Rockström till TT under artikelrubriken ”Rockström: Vi måste skaka om ekonomin”.

Rockström är aktuell med boken ”En jord för alla – Ett manifest för mänsklighetens överlevnad”, som släpps i dagarna. I den kan man bland annat läsa, påpekar nyhetsbyrån i sin artikel, att det som krävs är att ”skaka om ekonomiska systemet i dess grundvalar”.

Dagens system behöver helt enkelt avskaffas för att världen ska överleva, menas det.

Mänskligheten måste övergå till en ”jord för alla-ekonomi”.

Och dessutom måste hela förändringen ske på bara ett decennium. Alltså FN:s Agenda 2030.

Bland annat vill man ”revolutionera jordbruket”, enligt TT. Man förespråkar också ”basinkomst” för medborgarna, förklaras det i artikeln.

Pengarna ska fördelas runt via så kallade medborgarfonder.

Detta påminner även om World Economic Forums idé om ”intressentkapitalism”, eller ”stakeholder capitalism”. I detta utopiska ekonomiska system är alla ”intressenter” där vinstintresse inte längre ska stå i fokus utan i stället ersättas av sådant som ”sociala” aspekter och ”klimatet”. Företag, regeringar och civilsamhälle ska samverka för att bygga upp detta nya globala ekonomiska system.

Johan Rockström är själv en så kallad ”agendabidragsgivare” till World Economic Forum och har publicerat en lång rad artiklar på globalistorganisationens hemsida.

Icke-alarmistiska experter, fysiker, har avfärdat ”klimatkrisen” som en myt skapad av FN.

Rockström befann sig även i Davos förra veckan, och intervjuades av Deutsche Welle.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program