Kennedyklanen är tillbaka – utmanar Joe Biden

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Vaccinkritikern och krigsmotståndaren Robert F. Kennedy Jr följer i sin familjs fotspår och kandiderar för Demokraterna inför presidentvalet 2024. Han tänker avsluta globalisternas krig, rädda medelklassen och stoppa ”förgiftningen” av det amerikanska folket. Enligt Kennedy har djup korruption och ”företagsfeodalism” förstört USA.

Hans farbror John F. Kennedy mördades 1963. Hans pappa Robert F. Kennedy mördades 1968. Båda var framstående politiker inom det demokratiska partiet.

Nu ställer Robert F. Kennedy Jr själv upp som demokratisk presidentkandidat. Han utmanar alltså Joe Biden inför presidentvalet 2024.

Robert F. Kennedy Jr, som utpekat CIA för mordet på hans farbror, presenterade sin kampanj på ett hotell i Boston på onsdagen.

– Mitt uppdrag kommande 18 månader av denna kampanj, och under hela mitt presidentskap, kommer vara att avsluta den korrupta sammanslagningen av stats- och företagsmakt som nu hotar att påtvinga vårt land en ny typ av företagsfeodalism, sade han i ett innehållsrikt tal.

Enligt Kennedy Jr har den korrupta djupa staten ”förgiftat våra barn och vårt folk med kemikalier och farmaceutiska droger, tagit våra tillgångar för att urholka medelklassen och för att hålla oss i ett konstant krigstillstånd”.

Han gick också till häftig attack mot den amerikanska utrikespolitiken.

– Vår strategi i det här landet har varit att använda militära vapen för att projicera makt runt om i världen. Kineserna har gjort något annorlunda. De antog min farbrors filosofi och strategi. Vi spenderade åtta biljoner dollar på att bomba broar, hamnar, vägar och sjukhus. De spenderade åtta biljoner dollar på att bygga broar, vägar, hamnar och sjukhus, sade han.

Vidare varnade Kennedy för vad som kommer hända om och när dollarn förlorar sin status som världsvaluta. Att detta riskerar hända är ett resultat av alla meningslösa krig, sade han, som egentligen verkar tjäna helt andra intressen än amerikanska.

– Mohammed bin Salman (Saudiarabiens kronprins) minskade oljeproduktionen mitt under en amerikansk recession. Det var som ett slag i ansiktet på oss. Sedan sa han att han inte längre bryr sig om vad USA tycker. Vi har använt biljoner dollar på dessa länder, för att nu se vår strategi och imperium kollapsa. Irak är idag en proxystat av Iran, fortsatte han.

– Hela vår strategi i Mellanöstern har totalt kollapsat och vår ekonomi kommer följa efter om vi inte gör något snabbt. Jag kommer ta hem trupperna. Jag kommer stänga militärbaserna och börja investera i den amerikanska medelklassen och vårt land. Jag kommer göra oss till ett demokratiskt exempel världen över igen.

Se hela talet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program