Sverige pressar Serbien – kräver sanktioner och anpassning till EU

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Serbiens president Aleksandar Vucic. © Foto: European People's Party (CC BY 2.0)

Sveriges regering försöker nu få Serbien att införa sanktioner mot Ryssland och anpassa sig efter EU. Det sade Serbiens president Aleksandar Vucic på onsdagen, uppger Tass.

Sverige går nu i fronten för globalistiska intressen.

Mellan den 19-20 april reser uitrikesminister Tobias Billström (M) till Serbien, Montenegro, Bosnien och Hercegovina och Kosovo.

Detta bland annat för att diskutera ”säkerhetsfrågor”, kan man läsa på regeringens hemsida.

– Stärkta samarbeten mellan EU och länderna i närområdet har blivit ännu viktigare efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Det är viktigt att utvidgningsprocessen fortsätter att bidra till stabilitet och demokratiska institutioner på Västra Balkan och att länderna genomför nödvändiga reformer, inte minst avseende rättsstaten. Jag ser fram emot att diskutera dessa frågor med mina motparter, säger utrikesminister Tobias Billström.

Enligt Serbiens president Aleksandar Vucic försökte Billström pressa Serbien att införa sanktioner mot Ryssland, och att Serbien fogar sig till EU.

Billström ska ha upprepat sanktionskravet flera gånger, samt krävt att Serbiens utrikespolitik anpassas efter EU:s vilja.

Vidare ska Billström ha framhävt att Sverige valt att skrota sina 200 år av militär neutralitet och bestämt sig för att gå med i den USA-ledda krigsalliansen Nato.

Serbien ser dock annorlunda på Nato, vilket Vucic anser att Sverige borde förstå.

– Det var militäralliansen som attackerade oss 1999 utan godkännande av FN:s säkerhetsråd, så våra känslor är lite annorlunda, och vi strävar efter att förbli militärt neutrala och inte gå med i det block som attackerade oss mot FN:s önskemål i ett försök att kränka vårt lands territoriella integritet och trampa på FN, säger Aleksandar Vucic enligt Tass.

Serbiens president påpekade att hans land är en oberoende och suverän stat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program