Kennedy: Omöjligt för Ukraina att vinna – dödas i ”en fasansfull takt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Kriget i Ukraina är egentligen ett försök från makteliten i USA att krossa Ryssland och indirekt ta över landet genom att kontrollera dess regering. Det menar den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr.

Det är i en intervju med Lex Fridman som Robert F. Kennedy uttrycker ny kritik mot proxykriget i Ukraina.

Han tycker USA borde försöka vara vän med Ryssland.

– Det är inte USA:s uppgift att vara världspolis och byta ut regeringar runt om i världen. Det är olagligt. Vi borde inte bryta mot internationell rätt, säger han. Vi borde försöka förbättra våra relationer med Ryssland, inte försöka krossa Ryssland eller bestämma vem som ska vara deras ledare. Det är upp till ryssarna att bestämma det, inte oss.

– Jag tror inte det finns något sätt i världen som ukrainarna kan besegra ryssarna, fortsätter han.

– Det finns ingen aptit i Europa för att skicka män att dö i Ukraina.

Enligt Kennedy har det dött minst 350.000 ukrainska soldater i kriget.

– Ukraina har ingen kvar. De använder fångar för att fylla sina led. Män i militär ålder gör allt de kan för att lämna Ukraina och undvika att skickas till fronten. Ryssarna har tydligen dödat ukrainare i förhållandet sju till ett. Min son stred där borta. Han berättade för mig att han hade eldstrider med ryssarna främst på natten, men att de flesta striderna var artillerikrig på dagen och att ryssarna nu slog Nato-styrkorna tio till ett i artilleri. Så de dödar i en fasansfull takt.

– Jag tror att Putin gick in i början med en liten styrka för han trodde att det skulle leda till förhandlingar. När det inte hände, hade de inte tillräckligt stor styrka. Så de har byggt upp den styrkan fram till nu, och nu har de den, säger han om Ryssland.

Se intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program