Kennedy: Media manipulerar dig – det är DITT ansvar att ta reda på sanningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

I en demokrati är det varje individs ansvar att själv tolka och granska vad som sägs. Det är inte upp till medias ”faktagranskare” att bestämma åt folket vad som är ”sant”. Så lyder budskapet från den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr.

Medias så kallade faktagranskare försöker manipulera allmänheten. Det menar den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr i ett tal hos Free State Project.

Enligt Kennedy är det inte hans ansvar om någon feltolkar vad han säger. Så är det att leva i en demokrati. Människor ska och behöver tänka själva.

Media ska inte bestämma vad som är ”sant” och inte.

– Min uppgift är att berätta sanningen. Och amerikaner är vuxna. Vi är vuxna. Vi lever i en demokrati. En del av ansvaret för att leva i demokrati är att ta reda på vad sanningen är och sedan diskutera och fundera kring det.

– När pressen tror att deras uppgift är att skydda dig från farlig desinformation, manipulerar de dig. Det är manipulation. Det är inte media. Det är inte journalistik. Det har ingenting att göra med journalistik. Medias uppgift är att vara en tuff försvarare av sanningen, oavsett vad det kostar, fortsätter Robert F. Kennedy Jr.

Media måste återgå till att granska makten och inte vara maktens röst, påpekar han.

Enligt Kennedy kommer allt bra i USA från frihet.

– Utan frihet, har vi ingenting.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program