Svensk journalist rånad inför EU-möte om ”desinformation”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Skärmdump Twitter

Frilansjournalisten Jonathan Lundberg, som författat boken ”Sverigevänner”, säger nu att han blev rånad i Bryssel inför ett möte om ”desinformation”. Två killar ”slog mig stenhårt i magen medan den andra ryckte mitt halsband”, skriver han på Twitter.

Det är journalisten och författaren Jonathan Lundberg som uppger på Twitter att han blev rånad i Bryssel i samband med att han skulle delta i ett panelsamtal om ”desinformation” i Europaparlamentets plenisal.

Lundberg har skrivit boken ”Sverigevänner: ett reportage om det svenska nätkriget” från 2019.

”Lyckas den konservativa rörelsen krossa bilden av Sverige som en liberal utopi, öppnar de dörren för en politisk högersväng som kommer få effekter långt framåt i tiden. Sverigevänner​ är berättelsen om hur Sverigedemokraterna erövrade internet”, beskrivs boken av Piratförlaget.

Men inför pandeldebatten i EU blev han alltså brutalt rånad, något även Fria Tider skrivit om.

Så här skriver Lundberg på Twitter på måndagen:

”Galna dagar. Landade i Bryssel vid lunch igår, inom en timme kom två killar fram, på öppen gata, en slog mig stenhårt i magen medan den andra ryckte mitt halsband. Idag har jag fått delta i ett panelsamtal om desinformation och demokrati i EU-parlamentets plenisal. Högt och lågt!”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program