Kathy Griffin avstängd från Twitter – utgav sig för att vara Elon Musk

Foto: Sgt. Dallas Walker/Public domain

Den amerikanska skådespelaren Kathy Griffin, som höll upp ett avhugget huvud av Donald Trump för några år sedan, har blivit avstängd från Twitter efter att hon ändrat sitt profilnamn till Elon Musk.

Skådespelaren och den så kallade komikern Kathy Griffin har blivit bannad från Twitter.

Detta sedan hon ändrat sitt profilnamn på plattformen till Elon Musk och på detta sätt utgett sig för att Twitters ägare.

”Efter mycket livlig diskussion med kvinnorna i mitt liv har jag bestämt mig för att rösta blått, för deras val är det enda rätta (de är också sexiga kvinnor, btw)”, skrev Kathy Griffin sedan i ett inlägg på Twitter enligt Hollywood Reporter.

”Kontot är tillfälligt avstängt. Twitter stänger tillfälligt av konton som bryter mot Twitters regler”, står det nu på hennes konto.

Det var Kathy Griffin som 2017 höll upp ett avhugget blodigt huvud av Donald Trump, i protest mot den dåvarande presidenten.

”Framöver kommer alla Twitter-hanterare som ägnar sig åt identitetsstöld utan att tydligt specificera ’parodi’ att stängas av permanent”, skriver Elon Musk i en kommentar.

”Tidigare har vi utfärdat en varning innan avstängning, men nu när vi rullar ut omfattande verifiering kommer det inte finnas någon varning. Detta kommer tydligt identifieras som ett villkor för att registrera dig på Twitter Blue”, fortsätter han.