FN oroas för Musks köp av Twitter – varnar för vaccinkritik på plattformen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: UNclimatechange

Globalistorganisationen FN kräver nu att ”mänskliga rättigheter” står i centrum för hur Twitters plattform hanteras framöver, efter att Elon Musk köpt företaget. FN:s människorättschef Volker Türk vill bland annat att Twitter ser till att ”skadlig desinformation” om de så kallade covidvaccinen inte tillåts framhävas på plattformen.

FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Volker Türk, har publicerat ett öppet brev till Twitters nya ägare Elon Musk.

Där kräver han bland annat att ”mänskliga rättigheter är centrala i hanteringen av Twitter”.

”Twitter är en del av en global revolution som har förändrat hur vi kommunicerar… Men jag skriver med oro och betänklighet om vårt digitala offentliga torg och Twitters roll i det. Som ny ägare av Twitter har du ett enormt ansvar”, skriver Volker Türk i sitt brev.

Türk listar sex punkter som han vill att Musk ska följa.

Bland annat hävdar han att ”yttrandefrihet är inte ett frikort” och varnar för att tillåta ”skadlig desinformation”, så som kritik mot de så kallade covidvaccinen.

”Viral spridning av skadlig desinformation, som den som vi sett under covid-19-pandemin i relation till vaccin, resulterar i verkliga skador. Twitter har ett ansvar att undvika att förstärka innehåll som leder till att andra människors rättigheter skadas”, skriver han och fortsätter:

”Lagar om mänskliga rättigheter är tydliga – yttrandefriheten stannar vid hat som uppmuntrar till diskriminering, fientlighet eller våld. Vi vet från våra undersökningar att hatretorik spridits som löpeld på sociala medier… Twitters policy för innehållsmoderering bör fortsätta förhindra sådant hat på plattformen, och alla ansträngningar måste göras för att radera sådant innehåll omedelbart.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program