Donald Trump i förkrossande ledning i avgörande delstater

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil Donald Trumps Rumble-kanal

Den tidigare presidenten och mest troliga republikanska presidentkandidaten för nästa års amerikanska presidentsval, Donald Trump, leder överlägset över den sittande presidenten Joe Biden i flera viktiga delstater i så kallade Swing States. Trump har gått hårt åt Biden den senaste tiden i flera utspel.

Enligt en undersökning gjord av New York Times och Siena College leder Trump överlägset i de avgörande delstaterna Nevada, Georgia, Arizona, Michigan, och Pennsylvania. Det pendlar från fyra procents ledning i Pennsylvania till tio procents ledning i Nevada. I den sjätte av de avgörande delstaterna, Wisconsin, har Biden enbart en smärre ledning på två procent. I många delstater röstar väljarna av tradition på antingen Republikanerna eller Demokraterna och anses därför som säkra. Vissa så kallade Swing States, vilka dessa sex är, med många elektorer anses vara extra viktiga att ta hem för att vinna presidentvalet. Olika delstater har olika många elektorsröster, den president som vinner flest elektorsröster vinner också presidentvalet.

Trump har varit utsatt för en antidemokratisk häxjakt från det amerikanska etablissemanget där flera rättsprocesser inletts mot honom för att försöka sätta krokben för hans kampanj. Hittills har det fått motsatt effekt. Trump kallar dessa rättsprocesser för illegitima rättegångar och menar att 2024 därför kommer bli det viktigaste presidentvalet någonsin. Han har också pekat ut att demokratin är överspelad i USA om det amerikanska etablissemanget under ledning av Biden lyckas stoppa honom från att överhuvudtaget kandidera.

Trump anklagar återkommande Biden för att vara korrupt och har också pekat på att illegala invandrare får bättre behandling än hemlösa amerikanska veteraner. Han har lovat att amerikanska hemlösa veteraner kommer att tas om hand omgående, detta genom att omdirigera de pengar som idag läggs på illegala invandrare i USA till att istället ta hand om dessa veteraner.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program