Israelisk politiker varnar Ryssland: ”Ni kommer betala priset”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: דג קטן/Wikimedia CC BY-SA 4.0 DEED

En ledande politiker från det israeliska regeringspartiet Likud fick ”härdsmälta” under en intervju i RT. Bland annat utfärdade han ”en varning till Rysslands president Vladimir Putin”, som Newsweek uttrycker det. Politikern säger bland annat att ”Ryssland stödjer Israels fiender” och hävdar att ”vi kommer se till att Ukraina vinner”.

Det var Amir Weitmann, chef för den ”libertarianska” delen inom det israeliska regeringspartiet Likud, som flippade ur under en intervju i den ryska nyhetskanalen RT om händelserna i Gaza.

Intervjun, som går att se i sin helhet HÄR, spårar ur nästan direkt.

– Du är en politiker. Låt oss prata som vuxna, säger RT-programledaren. Kan du lugna ner dig och hantera detta som en vuxen skulle ha gjort?

Men det gick vill sisådär med den önskan. Intervjun eskalerar bara mer och mer.

– Jag förstår att du är på den ryska lönelistan men du måste vara väldigt försiktig, förklarar Weitmann. Låt mig säga dig. Vi kommer avsluta det här kriget, vi kommer vinna eftersom vi är starkare. Efter detta kommer Ryssland betala priset, tro mig, Ryssland kommer betala priset.

– Ryssland kommer betala priset?, säger RT-reportern frågande.

– Ryssland stödjer Israels fiender!, svarar Amir Weitmann som också menar att det är RT sysslar med är ”propaganda”. Ryssland stödjer nazistiska människor som vill begå folkmord på oss och Ryssland kommer att betala priset.

– Lyssna på mig mycket noga, fortsätter politikern. Vi kommer avsluta dessa nazister. Vi kommer vinna det här kriget. Efteråt glömmer vi inte vad ni gör, vi glömmer inte, vi kommer, vi kommer se till att Ukraina vinner. Vi kommer se till att ni betalar priset för vad ni gjort, ni som Ryssland.

Enligt Likud-politikern slaktas judar av Rysslands ”proxies”.

– Och ni kommer betala priset. Är det förstått?, dundrar han vidare.

– Ni måste förstå att handlingar har konsekvenser. När folk stödjer mord på judar, betalar de priset. Detta är sant i Gaza, det är sant överallt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program