Israelisk minister vill att omvärlden tar emot Gazas invånare – ”den rätta humanitära lösningen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Israels finansminister, Bezalel Smotrich, skriver nu i sociala medier att han vill att Gazas invånare utvandrar till andra länder som vill ta emot dem, rapporterar Jerusalem Post.

Det var i måndags som två israeliska parlamentsledamöter skrev en artikel i Wall Street Journal om att västvärlden borde ta emot Gazas invånare.

Nu skriver Israels finansminister, Bezalel Smotrich, i ett inlägg på Facebook att han delar den uppfattning.

”Jag välkomnar initiativet om frivillig migration av Gazas araber till länder över hela världen”, skriver Smotrich och hävdar att det är ”den rätta humanitära lösningen för invånarna i Gaza och hela området efter de levt som fattiga flyktingar i 75 år”.

Enligt Smotrich saknar Gaza naturresurser och oberoende inkomstkällor och har ingen chans att existera självständigt, ekonomiskt och politiskt på längre sikt.

”Därför är den enda lösningen för att få slut på lidandet och smärtan för både judar och araber att länder runt om i världen som verkligen vill flyktingarnas bästa tar emot dem tillsammans med stöd och generöst ekonomiskt bistånd från det internationella samfundet, inklusive staten Israel”, skriver han vidare.

”Staten Israel kommer inte längre kunna stå ut med att det finns en självständig enhet i Gaza som bygger på hat mot Israel”, avslutar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program