Israeliska politiker tycker Europa ska ta emot Gaza-flyktingar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

”Väst bör välkomna Gaza-flyktingar” kan man nu läsa i Wall Street Journal. Det är två israeliska parlamentsledamöter som tycker att det är USA och Europa som ska öppna sina dörrar för Gazas befolkning, rapporterar Times of Israel.

Det är de israeliska parlamentsledamöterna Danny Danon från Likudpartiet och tidigare Mossad-toppen Ram Ben-Barak från oppositionspartiet Yesh Atid som nu enas i en artikel i amerikanska Wall Street Journal för att få västvärlden att ta emot flyktingar efter Israels bombningar av Gaza.

De israeliska politikerna framhäver europeiska länders ”långa historia av att hjälpa flyktingar som flyr från konflikter” och påpekar att ”även om länder tog emot så få som 10.000 människor var, skulle det hjälpa till att lindra krisen” i Gaza.

I artikeln påpekas det att Europa och USA accepterat miljoner flyktingar från tidigare krig.

”Det internationella samfundet har ett moraliskt imperativ – och en möjlighet – att visa medkänsla, hjälpa Gazas folk att gå mot en mer välmående framtid och arbeta tillsammans för att uppnå större fred och stabilitet i Mellanöstern”, fortsätter artikelförfattarna.

I ett tidigare inlägg på X skriver Ben-Barak att ”Avsikten är att bygga en koalition av länder och internationell finansiering som gör det möjligt för Gazabor som vill lämna att absorberas in i dem med medborgarskap och en ordentlig absorptionskorg.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program