”Internationell islamistkampanj mot Sverige”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Våldsbejakande islamister bedriver just nu en stor ”desinformationskampanj” mot svenska myndigheter, hävdar flera medier. Bland annat ska det förekomma uppmaningar om terrordåd. Idag genomförs också en demonstration vid riksdagen kopplad till kampanjen. Nyheten har lämpligt nog gett ”Sanningsministeriet”, Myndigheten för psykologiskt försvar – som inrättades den 1 januari 2022 – en rivstart.

Det var Doku.nu som först avslöjade att Sverige just nu utsätts för medvetna informationsattacker i arabiskspråkiga forum på nätet.

Där påstås det att muslimska barn omhändertas enligt lagen om vård av unga (LVU).

Till exemel har islamistpartiet Nyans, som blivit allt mer aktivt på sistone och satsar på att ta över svensk politik, lagt mycket fokus på just LVU, enligt Doku.

”I stängda grupper med 10 000-tals medlemmar flödar konspirationsteorier och Sverige attackeras hårt: Socialtjänsten kidnappar muslimska barn för att sekularisera dem som en del i kriget mot islam. Välkända namn inom den radikalislamistiska miljön deltar och eldar på misstron mot samhället och tjänstemän”, skrev journalisten Sofie Löwenmark den 27 januari.

Någon vecka senare hakade traditionella medier på nyheten.

Det ”piskas upp ett hat mot svenska socialtjänsten”, heter det i DN.

”Dokus granskning visar hur parallella samhällen, med totalt skilda beskrivningar av verkligheten, växt fram i Sverige”, skriver GP.

Sverige beskrivs som en terroriststat som hotar islam.

På sociala meder kan det låta så här:

”Fuck socialtjänst kontor. Detta är jihad detta är vår kultur.”

Kampanjen ska ha inletts den 28 december men eskalerat den senaste veckan. Enligt P4 Örebro handlar det om ”en stor påverkanskampanj mot Sverige”, och landets kommuner har varnats.

Och informationen sprids även i stora internationella tv-kanaler som Al Jazeera, där den svenska lagstiftningen uppmärksammas i ett långt reportage.

Ekot rapporterar att det är ”våldsbejakande islamistiska rörelser” som ligger bakom kontona, och idag planeras en demonstration utanför riksdagen kopplad till kampanjen.

Men det är bara en av flera demonstrationer. Enligt Doku genomförs demonstrationer utanför socialkontor och socialsekreterare och socialchefer hängs ut med namn, bild och adress.

Det har också förekommit uppmaningar om terrordåd samt hot mot myndigheter och handläggare.

Kampanjen har gett den nystartade Myndigheten för psykologiskt försvar mycket uppmärksamhet.

– Internationellt är detta väldigt stort. Vi ser kanaler med miljontals följare som sprider och förstärker den här felaktiga bilden av svensk myndighetsutövning. Vad målet med kampanjen är vet bara förövarna själva. Men man försöker, även globalt, nå muslimer med ett radikaliserande budskap, säger Mikael Tofvesson, chef för Myndigheten för psykologiskt försvar, till Ekot.

Enligt Tofvesson verkar syftet vara att styra samhällsutvecklingen i Sverige och uppmanar muslimer att tänka källkritiskt och inte låta sig påverkas av budskapet.

– Man pratar om att blod ska flyta. Att man ska ge sig på myndigheterna på samma sätt som vid Charlie Hebdo-attackerna, säger Mikael Tofvesson till Aftonbladet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program