”Huset brinner” – regeringens grundlagsändring måste stoppas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I helgen genomfördes flera demonstrationer i Stockholm i sympati med de folkliga manifestationer i andra länder som försöker få bort vaccinpass och andra covidrestriktioner. Swebbtv var på plats. Bland annat genomfördes en protest på Mynttorget i huvustaden, där regeringens planer på ändrad grundlag lyftes.
– Detta är mycket, mycket obehagligt, sade talaren Magnus Stenlund.

Lastbilskonvojer, med inspiration från den massiva frihetsdemonstrationen i Ottawa i Kanada, körde från Ystad, Göteborg och Happaranda i lördags för att visa sina sympati med folk i andra länder som ännu lider under brutala, ovetenskapliga covidtvång.

Samtidigt protesterade man mot att Sverige fått de dyraste bränslepriserna i världen.

Utanför Österrikes ambassad samlades ett 150-tal personer för att visa sin avsky mot landets ”hantering” av covid-19, som bland annat inneburit ett vaccintvång för hela befolkningen.

– Vi står upp för folket i Österrike, sade Sandra Wigren från det nybildade partiet Mod till Swebbtv.

– Vi håller på att sätta samman alla organisationer till ett bättre samarbete. Vi kan göra aktioner tillsammans, i stället för att vara splittrade.

Samma dag skedde en demonstration vid Mynttorget i Stockholm. Där lyftes bland annat den grundlagsutredning som initierats av regeringen, och som bland annat bedömer om Sverige ska kunna införa utegångsförbud vid framtida ”pandemier”.

”Socialministern medger att de åtgärder som föreslås kan agera begränsande i frågor om fri- och rättigheter”, skrev Expressen förra året.

Men den eventuella grundlagsändringen har fått liten uppmärksamhet i media.

– Det här har blivit en överlevnadsfråga, säger en av talarna, Magnus Stenlund, till Swebbtv. Det är obehagligt att man inte ser någon opposition i riksdagen mot något som är så grundläggande.

– Vi har i princip haft en grundlag som varit oförändrad, förutom detaljer, i ungefär 200 år. Nu kan man komma att genomföra förändringar som verkligen inte handlar om detaljer. Man gör nästan en generalklausul med möjligheten för en illasinnad regering att ta kontroll och definiera tillfället själva när man ska kunna göra så. Det är mycket, mycket obehagligt.

Enligt Stenlund är det som håller på att ske så allvarligt att ”vi måste släppa allt vi har för våra händer”.

– För nu börjar huset att brinna upp, påpekar han. Vi har ju sett hur man behandlar människor i Australien och Nya Zeeland. Där har man låtsats att detta ska vara tillfälligt. Men vi kan inte hoppas på att så verkligen är fallet. Detta är lagar som används för att hantera oliktänkande och sådana man är obekväma med precis hur man vill.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program