Hillary Clinton förstår inte hur någon kan ifrågasätta Ukrainanarrativet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton uppmanar nu till kamp mot att det finns amerikaner som stödjer Ryssland. Det säger hon i en intervju med PBS. Hon förstår inte hur någon kan tro på de ryska argumenten gällande Ukrainakriget.

Västvärldens stöd till Ukraina har så smått börjat vackla. I USA bråkar politikerna om man ska skicka mer pengar till landet. Det har blivit en politisk strid om Ukraina.

PBS frågar USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton om detta, och hur hon tror att Rysslands president Vladimir Putin ser på det.

– Jag tror att Putin inte bara är glad över klyftan gällande om vi kommer fortsätta, och i vilken utsträckning, finansiera Ukraina. Jag tror att han anstiftar det också.

När människor repeterar ryska argument från Russia Today eller annat håll är det ”en stor poäng för Putin”, menar Clinton.

Vidare är hon förvånad av att se amerikaner i ansvarspositioner prata om att inte stödja Ukraina.

Enligt Clinton finns det en ”ideologisk och tyvärr partipolitisk klyfta” i USA. Men den måste politikerna ta sig igenom, så att stödet till Ukraina kan fortsätta.

– Denna kamp är vår kamp. Ärligt talat, förstår jag inte någon amerikan som tar Putins sida, men vi har sett det, och vi har hört det, och vi måste kämpa emot det, säger hon i PBS.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program