”Globalistisk statskupp” i Storbritannien, enligt Farage

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nigel Farage. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

”Globalister” håller på att genomföra en globalistisk kupp inom den brittiska regeringen och det konservativa Torypartiet, som styr landet. Det hävdar Nigel Farage i en intervju med GB News. Den tidigare Brexit-ledaren går så långt som att säga att det nära 200 år gamla Torypartiet nu är dött och måste ersättas av något annat.

Knappt två månader efter att Liz Truss tagit över som premiärminister i Storbritannien och partiledare för konservativa Tory, rådet det nu totalt politiskt kaos i landet.

Bland annat har Truss tvingats dra tillbaka sin budget och hennes första finansminister Kwasi Kwarteng har avgått. I stället blev Jeremy Hunt finansminister.

I början av oktober hamnade Liz Truss i krig med klimatvänstern och anklagades för att svika den ”gröna politiken”.

Igår avgick ytterligare en minister, inrikesministern Suella Braverman, som sagt att hon ville minska invandringen. Att minska invandringen var hennes främsta mål.

En rad Toryledamöter kräver nu Liz Truss avgång, och det kan bli så.

– Detta är en globalistisk statskupp, säger Nigel Farage i GB News. Jeremy Hunt är nu president i Storbritannien. Hunt har blivit utvald. Jag skulle vilja veta vem som pratat med Liz Truss och som sade att Hunt måste få detta toppjobb. Var det IMF, Vita huset, Tysklands förbundskansler? Alla av dem? Det är tydligt att de är alldeles förtjusta att han är på plats.

Suella Braverman ville man ha bort, enligt Farage.

– Hon vågade säga att legal och illegala invandring är för hög.

Och kuppen är ”planerad”, hävdar han.

– Det är en globalistisk kupp, det är en ”remainer”-kupp (politiker som var emot Brexit, vår anm). Det konservativa partiet har nu visat sina sanna färger. Det trodde aldrig någonsin på Brexit. Det är ett gäng av lågvärdiga socialt missanpassade. Och det har de varit under väldigt lång tid.

– Jag tillbringade 21 år i EU-politiken, jag jobbade med dessa människor. Många av dem är nu politiker i det brittiska parlamentet. Och jag kan berätta för dig att de är de mest självcentrerade, egoistiska människor som jag har träffat i hela mitt liv. De är i politiken inte för att de tror på någonting eller för landets skull. De är det för sina egna karriärers skull.

Enligt Farage ser det inte ljust ut för det konservativa partiet, som funnits i nästan 200 år.

Det måste bort.

– Jag tror på allvar att vi har kommit till den punkt där vi måste säga att det konservativ partiet är dött. Det är dött, och behöver ersättas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program