Truss i krig med klimatvänstern, anklagas svika den ”gröna politiken” – kastade ut aktivister från sitt möte

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Storbritanniens premiärminister Liz Truss kommer inte gå med på några fredsförhandlingar som innebär att Ukraina förlorar landområden till Ryssland. I stället tänker hon stödja Ukraina så länge det krävs. Ukraina kan och måste vinna, förklarade hon under Torypartiets årliga konferens på onsdagen. I övrigt fokuserade hennes tal på landets ekonomi. Hon angrep motståndarnas ”anti-tillväxtkoalition”.
– Anti-tillväxtkoalitionen tror att personerna som limmar fast sig vid tåg, vägar och byggnader är hjältar. Jag säger att de verkliga hjältarna är de som går till jobbet, tar ansvar och strävar efter ett bättre liv för sig själva och sin familj, sade hon.

Det var under det konservativa partiets årliga konferens i Birmingham som den brittiska premiärministern Liz Truss uttryckte ett förnyat och ändlöst stöd till Ukraina.

– Det modiga ukrainska folket kämpar inte bara för sin säkerhet utan för allas vår säkerhet. Detta är en kamp för frihet och demokrati runt om i världen, sade hon.

Enligt Truss är Rysslands annektering av ukrainskt territorium bara ett i raden av av Vladimir Putins försök att ”undergräva demokratin”.

– Vi ska inte ge efter för dem som vill ha förhandlingar som byter bort ukrainsk mark. De föreslår att betala i ukrainska liv för illusionen av fred. Vi kommer stå med våra ukrainska vänner, hur lång tid det än tar. Ukraina kan vinna. Ukraina måste vinna! Och Ukraina kommer att vinna!, dundrade premiärministern till stående ovationer.

Talet präglades i övrigt av det svåra läget i den brittiska ekonomin, och hon gick hårt åt dem som kallar för ”anti-tillväxtkoalitionen”. Under mötet avbröts hon av två kvinnliga så kallade miljöaktivister från Greenpeace som inte gillar hennes tillväxtprogram, men dessa kastades ut av säkerhetsvakter (se klipp nedan).

– Låt oss ta bort dem, sade Truss och skämtade sedan om att ”anti-tillväxtkoalitionen” hade anlänt till salen ”lite för tidigt”.

Deltagarna på konferensen svarade med buropp och ryckte banderollen ur aktivisternas händer, som då tog fram en ytterligare en identisk banderoll, skriver The Guardian.

Greenpeace bekräftar händelsen på Twitter och hävdar att den brittiska premiärministern ”söndrar” sitt partis löften från 2019.

”Premiärministern gör en u-sväng gällande fracking, kraftfulla klimatåtgärder och världsledande miljöskydd. Vem röstade på detta?”, skriver organisationen.

I sitt tal fortsatte hon:

– För att ta oss an Ryssland och andra auktoritära regimer behöver fria demokratier starka ekonomier. Ekonomisk tillväxt gör oss starka på hemmaplan och starka utomlands. Vi behöver ett ekonomiskt sunt och säkert Storbritannien. Och det kommer innebära att utmana dem som försöker stoppa tillväxten. Jag kommer inte låta anti-tillväxtkoalitionen hålla oss tillbaka!, fortsatte hon och tog bland andra ”Brexit-förnekare” och ”Extinction Rebellion”, som exempel.

– Faktum är att de föredrar att protestera framför att göra något. De föredrar att prata på Twitter framför att ta svåra beslut.

”Klimatet” nämndes bara en gång under talet, och han har egen lösning för denna fråga.

Den handlar inte om att höja skatten, som vänstern vill.

– Det är alltid mer skatter, mer reglering och mer inblandning, fortsatte hon. Fel, fel, fel. Vi ser anti-tillväxtkoalitionen arbeta över hela landet. Man vill lägga extra skatter på de företag vi behöver för att investera i vår energisäkerhet. Man ska inte bygga nya kärnkraftverk i Skottland för att lösa energikrisen i Skottland, sade Liz Truss och namngav politiska motståndare.

– Har dessa människor någonsin sett en skattehöjning de inte gillar? Eller en bransch de inte vill kontrollera? De förstår inte det brittiska folket. De förstår inte aspiration.

Enligt Truss är dessa vänsterpolitiker ”beredda att lämna våra städer i förfall”. Själv lovar hon skydda britterna från energikrisen bättre än något annat europeiskt land.

– Anti-tillväxtkoalitionen tror att personerna som limmar fast sig vid tåg, vägar och byggnader är hjältar. Jag säger att de verkliga hjältarna är de som går till jobbet, tar ansvar och strävar efter ett bättre liv för sig själva och sin familj. Och jag är på deras sida. Vi ska bygga vägar, järnväg, energi och bredband snabbare. Vi kommer stolt att vara pro-tillväxt, pro-aspiration och pro-företag. Det är så vi kommer att gå vidare på vår långsiktiga väg mot nationell framgång.

– En av anledningarna till att vi står inför denna globala kris är att västvärlden kollektivt inte gjorde tillräckligt. Vi blev självbelåtna. Vi spenderade inte tillräckligt mycket på försvaret. Vi blev för beroende av auktoritära regimer för billiga varor och energi. Och vi stod inte upp mot Ryssland tillräckligt tidigt. Vi kommer se till att detta aldrig händer igen. Så vi vidtar beslutsamma åtgärder för att stärka vår energisäkerhet. Vi öppnar fler gasfält i Nordsjön och levererar mer förnybar energi och kärnenergi. Det är så vi kommer att skydda den stora brittiska miljön, uppfylla vårt engagemang för nettonoll och ta itu med klimatförändringarna.

Se klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program