”Globalisternas monument” förstört i misstänkt bombdåd

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Georgia Guidestones. Foto: Quentin Melson

Det mytomspunna granitmonumentet Georgia Guidestones i sydöstra USA har delvis förstörts. Enligt myndigheterna har det hörts en explosion vid platsen, rapporterar Fox 2. Det över 40 år gamla monumentet ska ha blivit avsevärt skadat.

Det är monumentet Georgia Guidestones i USA som nu har förstörts.

WYFF News 4 uppger att man flugit över platsen och sett att en av stenarna har förstörts och en annan skadats. Vissa personer uppger att de både hört och känt en explosion. Enligt bilder verkar en pelare helt ha förstörts. Det ligger mycket krossade stenar på platsen.

”Preliminära uppgifter tyder på att någon detonerade en sprängladdning vid 04-tiden på onsdagen, enligt Georgia Bureau of Investigations”, skriver nyhetskanalen.

Den lokala polisen säger att explosionen förstört en stor del av strukturen.

Enligt AP förstördes monumentet av en bomb.

Monumentet uppfördes av en okänd person 1980 och innehåller bland annat texten ”Håll mänskligheten under 500.000.000 i evig balans med naturen”.

Där finns också uppmaningar om att ”styr reproduktion på ett klokt sätt”, ”förena mänskligheten med ett levande nytt språk” samt att länder ska lösa sina externa tvister i en ”världsdomstol”.

Detta har föranlett diverse så kallade konspirationsteorier kring det anonyma bygget, och i sociala medier kopplas det till ”globalisterna”.

”Många menar att monumentet är riktlinjerna för New World Order”, står det på svenska Wikipedia.

2008 sprejade någon ”Död åt den nya världsordningen” på strukturen.

”Det verkar som att folk inte bara kommer lägga sig ner och låta sig massmördas av globalisterna”, skriver en person på Twitter efter att monumentet förstörts.

”Georgia Guidestones har förstörts! På samma sätt som den globalistiska planen för förslavandet av mänskligheten. Till soporna med det”, skriver en annan.

”Någon har skickat ett budskap till globalisterna”, menar ytterligare en.

Men vad monumentet verkligen betyder och syftar till är öppet för tolkning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program