Globalister vill övervaka dina transaktioner: ”Försöker införa en digital valuta som de kan kontrollera”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Regeringen i Nederländerna vill införa övervakning på alla transaktioner som är större än 100 euro, rapporterar GB News. Enligt den brittiska nyhetskanalen verkar västerländska regeringar nu förbereda sig för införandet av en digital valuta. Landets regering hänvisar till att man måste bekämpa ”penningtvätt”, men rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek förklarar att staten inte kan införa en lag som utgår ifrån att alla invånare tvättar pengar – det bryter mot den grundläggande rättsprincipen om oskuldspresumtion.

Det är Nederländernas globalistregering som nu ska ha lagt ett lagförslag som föreslår övervakning av alla transaktioner som överstiger 100 euro.

– Begränsningen av hur du använder dina pengar dras åt runt om i världen. Alla västerländska valutor blir nu mystiskt konvergerade, nästan som att de ska förberedas inför en digital sådan, säger GB News Mark Steyn.

Eva Vlaardingerbroek rasar mot förslaget.

– De vill övervaka varje transaktion vi gör, säger hon. Två matkassar kan kosta 100 euro. Allt som du använder dina pengar till kommer bli känt för bankerna. Informationen kommer centraliseras och samlas i en databas som görs tillgänglig för dem och regeringen i upp till fem år. De kommer inte bara veta vad du köper i matbutiken. De kommer veta vilka mediciner du köper. De kommer veta vilka politiska partier du ger pengar till. De kommer veta vad du spenderar dina pengar på en lördag kväll. De kommer att veta allt om dig genom de pengar du spenderar.

Regeringen påstår att man behöver införa detta för att stoppa penningtvätt.

Men det argumentet håller inte juridiskt, enligt Eva Vlaardingerbroek, eftersom det utgår ifrån förutbestämd skuld hos bankkunderna.

– Jaha, fortsätter Eva Vlaardingerbroek i GB News. Men i det samhälle jag lever i vill jag anta att vi lever enligt rättsstatsprincipen, i en liberal demokrati där staten inte behandlar sina invånare som brottslingar och att en oskuldspresumtion existerar. Detta kastar omkull det fullständigt, eftersom man inför en presumtion om skuld, och du behandlas som en brottsling.

Men många människor kommer förmodligen ändå acceptera systemet, resoneras det, eftersom de ”inte har något att dölja”. Men detta omtragglade argument håller inte heller. Det är tvärtom ”vansinne”, menar Vlaardingerbroek. Då kan ju folk lika gärna vara okej med att polisen till exempel tar sig in i deras hem varje dag. För de har ju ändå ingenting att dölja, eller hur?

Och även om en person inte har något att dölja just nu, vem vet vad som händer i framtiden? Du kanske kommer vilja stödja ett politiskt parti kritiskt till sittande regering, eller göra något annat som staten någon gång framöver inte kommer gilla. Vad händer då?

Enligt Eva Vlaardingerbroek är detta ett försök att införa ”ett monetärt system som kretsar kring massövervakning och kontroll”. Och kan regeringen se vad du spenderar dina pengar på, är det bara en tidsfråga innan centralbankerna inför en digitala valuta, säger hon. Dessutom, berättar Vlaardingerbroek i GB News, vill regeringen förbjuda kontantbetalningar på över 3.000 euro.

– Så det är mycket tydligt vart de vill hän: till en digital valuta som de kan kontrollera. Och i framtiden kommer de inte bara kunna se vad du spenderar dina pengar på, utan kommer även kunna bestämma vad du får spendera dina pengar på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program