Gängkriget i huvudstadsregionen fortsatt intensivt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements©

Gängkriget i Stockholmsområdet verkar inte ha någon ände i sikte och detta trots att Polisen skickat extra polisiära förstärkningar till huvudstadsregionen. Det senaste offret sköts till döds igår kväll i Skogås. Vidare har två bombdåd genomförts på morgonen.

Den senaste skjutningen i Skogås ska enligt uppgifter från Polisen röra sig om en man som är under 18 år. Ingen ska hittills vara frihetsberövad kopplat till skjutningen. Två bombdåd genomfördes samtidigt i morse. En bomb detonerade utanför en port i Upplandsbro och den andra bomben har smällts av utanför en port till ett flerfamiljshus i Upplands Väsby.

Polisen varnade strax efter nyårsskiftet att Polisregion Stockholm var extra utsatt för det gängkriminella kriget.

– Vi har en pågående förstärkning sedan tidigare till region Stockholm, från övriga polisregioner i landet och från Noa, vilket gör att vi på kort sikt kan stärka upp där situationen är som värst, men vi behöver också arbeta långsiktigt mot detta, då vi även ser att fler skjutningar sker i andra städer än våra tre storstadsregioner, sa Johan Olsson på Polisens hemsida.

Polisen meddelade den 27 januari att man gripit så många som 16 personer, kopplat till den senaste tidens skenande våldsspiral. Trots detta fortsätter skjutningarna och sprängdåden med oförminskad kraft. Flera ungdomar som rymt från LVU-boenden ska vara involverade i våldsamheterna, enligt pressmeddelandet från Polisen.

Ulf Kristersson menade under en nylig pressträff, när regeringens nya påstådda offensiv mot gängen presenterades, att det kommer bli värre innan det blir bättre. Även de socialdemokratiskt ledda regeringen pratade om att de skulle få stopp på gängen, men det blev ändå värre.
På sociala medier är en del rädda, andra arga och somliga uppgivna. Våldsspiralen i Stockholm är av en karaktär ingen upplevt tidigare. När våldsspiralen kommer brytas i huvudstadsregionen återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program