Förra FN-officeren: Nato är ingen försvarsallians – det är USA:s verktyg

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nato är absolut ingen försvarsallians. Det är enbart ett verktyg som den globalistiska makteliten i USA använder för att avancera sina intressen. Med Sverige och Finland som medlemmar i Nato ökar inte tryggheten. Det som ökar är spänningen i Europa, förklarar den tidigare riksdagsledamoten och FN-officeren Roger Richthoff för Swebbtv Nyheter. Och det är precis vad som redan skett – kraftigt.
– Östersjön blir i praktiken ett Nato-innanhav, säger Richthoff.

Sveriges och Finlands inträde i den USA-ledda krigsalliansen Nato börjar redan likna en katastrof.

Nato skulle göra Sverige tryggare. Men i realiteten har det redan blivit tvärtom. Spänningarna har bara ökat. Precis det kritikerna sa hela tiden. Precis det som tidigare statsminister Magdalena Andersson (S) sa i början av mars 2022 – innan hon av någon anledning plötsligt ändrade sig.

Via media blåstes det upp en skräck om att Ryssland skulle invadera Europa. Kan tyckas märkligt. Uppenbarligen byggdes ju Nord Stream för att sälja energi till Europa.

– Nato är över huvud taget ingen försvarsallians, säger Roger Richthoff till Swebbtv Nyheter. Nato är ingenting annat än USA och deras verktyg för amerikanska intressen.

– Östersjön blir i praktiken ett Nato-innanhav. Det kommer öka spänningen i vår del av Europa, och det har ju tyvärr besannats. Spänningen har ökat rejält, och osäkerheten har ökat.

Minst sagt. Enligt den legendariska journalisten Seymour Hersh har Nato-länderna USA och Norge redan hunnit bomba sönder Nord Stream i Östersjön, som alltså kan förse Europa med billig energi. Attacken i september förra året är ett av de värsta terrordåden i modern tid, och genomfördes enligt Hersh bland annat med hjälp av en Nato-övning i Östersjön förra sommaren. I mitten av mars i år, alltså strax före Finlands Nato-inträde, flög USA B52-plan över Finska viken. ”Det som är nytt är ju att man flög så väldigt nära både Sankt Petersburg och Kaliningrad”, sade Peter Haldén, docent i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan, till Ekot.

– Att Finland nu går med gör ingenting annat än att ytterligare öka spänningarna, och åtgärder från rysk sida, säger Richthoff. Det kan vi tycka vad vi vill om. Men spänningarna ökar.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program