Feltryckning av socialdemokratisk politiker – regeringen tvingas genomföra folkräkning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Det var den tidigare socialdemokratiska ministern Ibrahim Baylan som av misstag råkade bifalla förslaget om folkräkning, som det konservativa blocket och Liberalerna krävt att regeringen ska genomföra. Folkräkning anses motverka bidragsfusk och trångboddhet, något som har blivit ett stort problem i spåren av massinvandringen.

Den moderata riksdagsledamoten Jan Ericson som är varit en av flera riksdagsledamöter som velat att folkräkning genomförs, gladdes över beslutet på Twitter och pekade ut att det berodde på en feltryckning av en rödgrön politiker. Den rödgröna politikern i visar sig vara den socialdemokratiska tidigare ministerveteranen Ibrahim Baylan enligt röstprotokollet från Sveriges riksdag. Baylan har totalt innehaft tre olika ministerposter, där den senaste var posten som näringsminister. En post han lämnade när Magdalena Andersson blev statsminister.

En som också lagt motion i riksdagen gällande folkräkning är Sverigedemokraternas riksdagsledamot Robert Stenkvist. Han menar att omfattande bidragsfusk är ett vanligt fenomen till följd av dålig uppföljning av var olika individer bor. Han tog bland annat upp det uppmärksammade fallet med den irakiska försvarsminister som fuskat med svenska bidrag, något som Nyheter Idag avslöjade. Ett vanligt problem med bidragsfusk är att en person skriver sig på en adress de egentligen inte bor på, sedan juli 2018 är det olagligt att skriva sig på en adress man inte bor på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program