FBI slog till mot alternativjournalister

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

 

FBI har slagit till mot Project Veritas-grundaren James O’Keefe och flera andra granskande journalister kopplade till den alternativa mediegruppen. Detta efter att Project Veritas kommit över en dagbok som uppges tillhöra Joe Bidens dotter Ashley Biden. Påstådda utdrag ur boken sprids nu på nätet.

Tidigare i veckan slog den federala polisen i USA, FBI, till mot alternativjournalisterna i Project Veritas, som är kända för en rad uppmärksammade avslöjanden, däribland om covidvaccinen.

Bland annat genomfördes en husrannsakan mot grundaren James O’Keefe.

Bakgrunden är att gruppen tidigare fått tag på en dagbok som påstås tillhöra Ashley Biden, den amerikanska presidenten Joe Bidens dotter.

Project Veritas publicerade dock aldrig boken – som uppges innehålla känslig information om presidenten – eftersom man inte kunde bekräfta dess äkthet. I stället lämnade man över den till polis.

– I slutet av förra året kontaktades vi av tipsare som hävdade att de hade en kopia av Ashley Bidens dagbok, säger James O’Keefe i ett filmklipp om händelsen. Vi fattade det etiska beslutet att vi inte kunde publicera den.

Men på grund av denna bok har alltså FBI gjort husrannsakningar mot flera före detta och nuvarande journalister kopplade till Project Vertias. Först i New York i torsdags, sedan mot James O’Keefes bostad i lördags, uppger CNBC.

Enligt New York Times ska flera av Ashley Bidens personliga föremål ha rapporterats stulna i oktober 2020 efter ett inbrott.

Påstådda utdrag ur dagboken sprids nu i sociala medier.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program