FBI jämförs med Stasi – alternativjournalister varnar andra: ”Kan hända vem som helst”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Project Veritas-grundaren James O’Keefe blev handfängslad och utsatt för en två timmar lång husrannsakan av FBI mitt i natten i lördags, enligt Fox News. Nu varnar han för att detta kan hända vilken journalist som helst.

Det var i slutet av förra veckan som FBI slog till mot Project Veritas-grundaren James O’Keefe och flera andra granskande journalister kopplade till den alternativa mediegruppen.

Detta med anledning av att journalisterna tidigare fått tag på en dagbok tillhörande Ashley Biden, den amerikanska presidenten Joe Bidens dotter.

Project Veritas publicerade dock aldrig boken eftersom man inte kunde bekräfta dess äkthet, utan lämnade över den till polis för ungefär ett år sedan.

Trots det utförde alltså FBI husrannsakningar mot journalistgruppen.

I lördags stod tio FBI-agenter med en murbräcka utanför James O’Keefe dörr. Sedan satte de handfängsel på honom och tryckte upp honom mot väggen. Enligt O’Keefe stannade de federala poliserna två timmar i hans lägenhet, och tog elektronisk utrustning som avslöjar källor och har viktigt journalistiskt innehåll.

– Jag hamnade i något av ett chocktillstånd. Jag kan inte förstå att detta händer, säger han i en ny intervju med Sean Hannity.

– Jag skulle inte vilja se detta hända någon journalist.

James O’Keefe vet inte varför FBI slog till mot gruppen trots att man sedan länge lämnat över dagboken till polis.

Men han varnar andra journalister.

– Den här gången har de passerat en gräns, förklarar han. Detta går emot principer som är så grundläggande i det här landet. Jag uppmanar alla journalister att protestera mot detta. En källa kom till oss, och vi publicerade det inte ens. Om de kan göra så här mot oss, kan de göra det mot vilken journalist som helst.

James O’Keefe vill inte svara på frågan om det som står i dagboken kan skada Joe Biden, eftersom han alltså inte kunde bekräfta äktheten.

– Vad mer kunde vi ha gjort än att inte publicera storyn och överlämna boken till polis?

– Detta handlar om något mycket fundamentalt. Jag vet inte vilken riktning det här landet går mot, men journalister överallt måste resa sig upp. Vi har inte brutit mot några lagar. Kan de göra så här mot mig, kommer det gör det mot vem som helst.

Enligt James O’Keefe är polisrazzian mot Project Veritas en ”attack” mot landets konstitution.

– Justitiedepartementet under president Biden har i detta fall agerat på ett sätt som saknar motstycke, påpekar hans advokat Paul Calli.

I sociala medier jämförs FBI med ”inhemska terrorister” och ”Stasi”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program