Fauci: ”Vaccinet” funkar inte särskilt bra mot covidinfektion

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Anthony Fauci ger tummen upp efter att han tagit Modernas covidvaccin i december 2020. Foto: NIH Image Gallery/Public domain

De så kallade vaccinen mot covid-19 funkar inte så bra mot covidinfektion. Det säger Vita husets medicinska rådgivare Anthony Fauci, 81, i en intervju med Fox News. Däremot funkar de ännu ”ganska bra” mot svår sjukdom och död, förklarar han.

Det är Anthony Fauci som nu gjort ett nytt uttalande om ”vaccinen” mot covid-19.

Men entusiasmen kring läkemedlet går väl knappast uppåt.

De så kallade vaccinen funkar inte särskilt väl mot infektion, och är nu bara ”ganska bra” mot svår sjukdom och död, är hans slutsats.

– En av de saker som tydligt framgår av datan är att även om vaccinen, på grund av den höga graden av smittspridning av detta virus, inte skyddar alltför bra mot infektion, skyddar de ganska bra mot allvarlig sjukdom som leder till sjukhusvistelse och dödsfall, säger han i Fox News.

Men samtidigt framhäver han ändå vaccinet och påstår att den som inte tar det löper större risk för svår sjukdom. Och han tycker folk ska ta påfyllnadsdoser.

Fauci var själv ”fullvaccinerad” och hade tagit två påfyllnadsdoser. Ändå smittades han.

– Aven om det inte skyddade mig mot infektion, känner jag mig säker på att det spelade en viktig roll för att skydda mig från att det utvecklades till en allvarlig sjukdom.

Trots att han alltså tagit en mängd vaccindoser tog han ändå Pfizers antivirala läkemedel mot covid, Paxlovid, när han nyligen fick covid. Enligt Fox News blev han rätt sjuk.

– Det minskade framgångsrikt symtomen ganska effektivt, säger han om Paxlovid.

Anthony Fauci testade då negativt i flera dagar, men sedan positivt igen och fick tillbaka symtom, berättar han.

– Så jag gick tillbaka till att ta Paxlovid i ytterligare fem dagar. Det löste saker och ting väldigt bra. Nu har jag varit negativ i många dagar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program