Fauci kastar in handduken – ”ingen slump” påstår kritikerna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead

Anthony Fauci avgår som chef för USA:s smittskyddsmyndighet NIAID samt som Vita husets medicinska chefsrådgivare, förklarar han i ett pressmeddelande.

Läkaren Anthony S. Fauci, som varit chef för USA:s smittskyddsmyndighet NIAID i 38 år och setts som ansiktet utåt för landets massvaccinering och så kallade hantering av covid-19, avgår.

Det framgår av ett pressmeddelande idag.

”Jag tillkännager idag att jag kommer avgå från befattningarna som chef för NIAID och som positionen som Joe Bidens medicinska chefsrådgivare. Jag kommer lämna dessa positioner i december i år för att fortsätta nästa kapitel i min karriär”, skriver han i ett uttalande.

”Under de senaste 38 åren som NIAID-direktör har jag haft det enorma privilegiet att tjäna under och ge råd till sju amerikanska presidenter.”

Fauci, som jobbat i statens tjänst i mer än 50 år, har fått utstå enormt häftig kritik för USA:s covidvaccinprogram och Vita husets inställning till covid-19.

I sociala medier spekuleras det varför han avgår just nu.

”Det är ingen slump att Fauci precis meddelade att han avgår från regeringen i december, vilket är precis efter att republikanerna kommer ta tillbaka representanthuset och omedelbart planera en tillsyn över vår pandemirespons och hans finansiering av gain-of-function-forskning vid labbet i Wuhan”, skriver den politiska kommentatorn Mercedes Schlapp på Twitter.

I juli i år sade Fauci att han skulle ”gå i pension i slutet av Joe Bidens första mandatperiod”, rapporterade The Guardian då.

– Jag kommer inte vara här efter januari 2025, sade han i juli.

Och kritiken mot honom fortsätter nu, även om han också har försvarare:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program