Polisen: Skarp bomb mitt i centrala Stockholm – kulturfestival fick utrymmas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den misstänkta väska som hittades i centrala Stockholm igår innehöll ”en explosiv laddning”, bekräftar nu polisen på sin hemsida. Väskan hittades vid en krog i Kungsträdgården under Stockholms Kulturfestival, som fick utrymmas. Tusentals människor var ute på stan på grund av festivalen, skriver SVT.

Det var strax innan klockan 22 på söndagskvällen som det hittades en väska med ett misstänkt farligt föremål i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Redan från början trodde polisen att innehållet var farligt, varför man genomförde omfattande avspärrningar som påverkade både människor och trafik.

Enligt Aftonbladet hittades bomben i närheten av Café Opera i Kungsträdgården, och Stockholms Kulturfestival på Karl XII:s torg utrymdes.

Avspärrningarna var så stora att de ”berörde många människor som var ute under Stockholms kulturfestival”, enligt SVT.

Vid 01-tiden i natt sprängde polisen sönder väskan, och nu visar den tekniska undersökningen att det var en skarp sprängladdning.

– Nu ska alla komponenter undersökas. Det är först efter undersökningen vid nationellt forensiskt centrum som vi kan säga om det farliga föremålet var funktionsdugligt, säger Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef vid Norrmalmspolisen, i ett pressmeddelande.

Nu ska polisen samla in och analysera information som kan hjälpa utredningen framåt. Bland annat har man hållit flera vittnesförhör samt undersökt en stor mängd bild- och filmmaterial.

Händelsen rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är frihetsberövad.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program